SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Kore'den Rusya'ya ilk kez bir askerî eğitim heyeti gidiyor

Kim II Sung Askeri Üniversitesi Başkanı Kim Geum Chol başkanlığındaki bir askerî eğitim heyeti, Kuzey Kore'den Rusya'ya gitti.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuzey Kore'den Rusya'ya ilk kez bir askerî eğitim heyeti gidiyor

Birleşik Krallık merkezli Reuters haber ajansının Kuzey Kore devlet medyasına dayandırdığı 9 Temmuz 2024 tarihli haberine göre, Kim II Sung Askeri Üniversitesi Başkanı Kim Geum Chol başkanlığındaki bir askerî eğitim heyeti, Kuzey Kore'den Rusya'ya gitmek üzere yola çıktı.

Kuzey Kore’den Rusya’ya ordu gitmesi, liderlerin "Kapsamlı Stratejik Ortaklık" anlaşması imzalamasından bu yana iki ülke arasında ilk askerî adım oldu.

Kuzey Kore’den gelen askerî eğitim heyetinin amacı ve Rusya'da nereye gidecekleri gibi ayrıntılara yer verilmedi.

RUSYA-KUZEY KORE İTTİFAKINDA YENİ SEVİYE

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 yıl aradan sonra 18-19 Haziran 2024 tarihlerinden Kuzey Kore’ye resmî ziyaret gerçekleştirmişti. Rusya ile Kuzey Kore arasında kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması imzalanmıştı. Ayrıca, iki ülke hükûmetleri arasında sağlık, tıp eğitimi ve bilim alanı ile ilgili ve Tumannaya Nehri'nde sınır otomobil yolu köprüsünün inşasına ilişkin anlaşmalar imzalanmıştı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Putin arasında gerçekleşen görüşme sonrasında düzenlenen toplantıda konuşan Putin, anlaşmanın "imzacı taraflardan birine yönelik bir saldırı durumunda karşılıklı yardım sağlanmasını içerdiğini" söylemişti.

Kim ise, Rusya'yı "en dürüst dost ve müttefik" olarak nitelendirirken, Putin'den "Kore halkının en sevgili dostu" olarak bahsetmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.