SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile toplantı yaptı

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, başkent Ankara'daki resmi ziyaret programı kapsamında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda; tahıl koridorundan Ukrayna-Türkiye parlamentoları arasındaki ilişkilere birçok konu ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2023 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile toplantı yaptı

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, bugün başkent Ankara'da resmi temaslarda bulundu. Kırımoğlu beraberindeki Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı, Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, Ukrayna Milletvekili Ahtem Çiygöz ve Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Şevket Usmanov ile Türkiye Büyük Millet Meclisini (TBMM) ziyaret etti. Milli lider Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından kabul edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisindeki toplantıya; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı, Ukrayna Milletvekili Ahtem Çiygöz, Kırımoğlu’nun Danışmanı, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Şevket Usmanov ve TBMM Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer katıldı.

"KIRIM'DAKİ SOYDAŞLARIMIZIN HAKLARINI KORUMAYA VE ULUSLARARASI TÜM PLATFORMLARDA SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, görüşmeye ilişkin sosyal medyadan paylaşım yaptı. Paylaşımda, "Kırım Tatarlarının Millî Lideri, Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz ile Meclisimizde bir araya geldik. Kırım'daki soydaşlarımızın haklarını korumaya ve uluslararası tüm platformlarda savunmaya devam edeceğiz." denildi.

GÖRÜŞMEDE TAHIL KORİDORUNUN DURUMU İLE UKRAYNA-TÜRKİYE PARLAMENTOLARI ARASINDAKİ İLİŞKİLER ELE ALINDI

Toplantıya ilişkin Kırım Haber Ajansına (QHA) özel açıklamalarda bulunan Kırımoğlu, "Rusya’ya uygulanan yaptırımların yumuşatılmasını öngören şartları hiçbir zaman kabul etmeyeceğimizi söyledik" dedi.

Kırımoğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile yapılan görüşmeye ilişkin demecinde şöyle konuştu: 

"Yeni dönemde Türkiye-Ukrayna Parlamentolar Arası Dostluk Grubunun kurulmasının hızlandırılmasını ele aldık. Rus sivil gemilerinin Türk boğazlarından gizli olarak silah taşıdığını ve daha sonra bu silahlarla halkımızın bombalandığını belirterek bu gemilerin kontrolden geçmesi gerektiğini ifade ettik. Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk ile TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Dublin’de 27 Eylül’de yapacağı görüşmenin gündemini ele aldık."  

Ayrıca Ukrayna ile Türkiye arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onaylanması sürecinin görüşüldüğünü belirten Kırımoğlu, Tahıl Koridoru Anlaşması'nı da masaya yatırdıklarını dile getirdi. Kırımoğlu, "Bulgaristan, Romanya ve Türkiye’nin kara sularından geçen Tahıl Koridorunun güvenliğinin sağlanması ele alındı" bilgisini verdi.

KIRIMOĞLU, TBMM AK PARTİ GRUP BAŞKANI GÜLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştükten sonra TBMM Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanı, Sivas Milletvekili Abdullah Güler ile bir araya geldi.

Kırımoğlu ile beraber Ahtem Çiygöz ve Şevket Usmanov'un da katıldığı görüşmede; Rus saldırıları altındaki Ukrayna ile Rus işgalindeki Kırım'daki güncel durum ele alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.