SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermenistan ayrılıkçı terörist Ermenileri kandırmış: Vatandaşlık yerine turist vizesi!

Azerbaycan'ın Ermeni işgalinden kurtardığı Karabağ'daki Ermenilerin durumu belirsizliğini koruyor. Ermenistan'ın Karabağ'daki ayrılıkçılara verdiği belgenin turist belgesi olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 21:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermenistan ayrılıkçı terörist Ermenileri kandırmış: Vatandaşlık yerine turist vizesi!

Azerbaycan'ın 2. Karabağ Savaşı ile işgalden kurtardığı Karabağ bölgesinde, ayrılıkçı terörist gruplarla iş birliği halinde olan Ermenilerin durumu belirsizliğini korumaya devam ediyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bu süreçte konuya ilişkin bazı önemli kararlar almayı sürdürüyor.

"BU, ERMENİ HÜKÛMETİNİN SÖZÜNÜ TUTMADIĞI ANLAMINA GELİYOR"

Azerbaycan basınından Globalinfo, Ermeni uzman Karen Igityan'ın bu hususta bazı kritik açıklamalarda bulunduğunu aktardı.

Igityan, Ermenistan hükûmetinin Karabağ'da bulunan ayrılıkçılara verilen pasaportların sadece turist belgesi olduğunu ve bu kişilerin Ermenistan vatandaşı olmadığını söyledi. Uzman, "Bu, Ermeni hükûmetinin sözünü tutmadığı ve Tavuş, Zengezur ve hatta Erivan'da yaşayan vatandaşların yarın aynı duruma düşebileceği anlamına geliyor." değerlendirmesini yaptı.

Karen Igityan, Ermeni hükûmetinin bu hamlesinin kritik olduğunu belirtirken, "Hükûmet Karabağ'ı reddetti, uluslararası düzeyde 'soykırımı' tanımayı ve kınamayı reddetti ve anayasayı reddetmeye hazırdı. İşte böyle bir anda Bakü'den yeni bir talep geliyor: Hocalı'yı soykırım olarak tanımalısınız." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.