SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin ardından Lübnan’ı vurdu

İsrail, bu sabah erken saatlerde Lübnan’a hava saldırısı başlattı. Savaş uçaklarının Gazze'nin ardından Lübnan’ı vurduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 04:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2023 05:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsrail savaş uçakları, Gazze'nin ardından Lübnan’ı vurdu

İsrail Lübnan’a hava saldırısı başlattı. Savaş uçakları, önce Gazze'yi ardından Lübnan’ı vurdu. İsrail Ordusu Basın Sözcülüğü, gece yarısında bir açıklama ile İsrail ordusunun Gazze`ye yönelik saldırı başlattığını açıklamıştı.

İsrail ordusu, bu hafta Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya baskın yapmasının ardından tansiyonu bir üst seviyeye taşıdı. İsrail ordusu, Gazze'ye hava saldırıları düzenlemesinden saatler sonra, Lübnan'ı vurduğunu açıkladı. İsrail ordusu, bu sabah saat 04:07'de kısa bir açıklama yaparak, "İsrail ordusu şimdi Lübnan’a saldırıyor. Ayrıntıları daha sonra açıklayacağız.” ifadelerini kullandı. Saldırının paylaşılmasının hemen ardından Lübnan'ın güneyindeki Tire'de şiddetli patlama sesleri duyuldu.

İSRAİL ORDUSU, ÖNCE GAZZE ŞERİDİ'NE SALDIRMIŞTI

İsrail savaş uçakları, gecenin erken saatlerinde abluka altındaki Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası bölgeden dumanlar yükseldiği görülmüştü.

İsrail'in Gazze'de bazı bölgeleri hedef aldığı açıklanmıştı. Saldırıda henüz can kaybı veya yaralılara ait bilgi paylaşılmadı.

İSRAİL'DEN LÜBNAN'A HAVA SALDIRISI

Öte taraftan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine roket atıldığını ifade ederek tehditler savurmuştu. Kısa bir süre sonra ise Lübnan'ın güneyinde İsrail'e ait savaş uçaklarının sesi yükseldi. İsrail savaş uçakları, bölgeyi hedef alarak hava saldırısı düzenledi.

Ayrıca, İsrail Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak, Lübnan'dan atılan bir dizi roketten Hamas'ı sorumlu tuttuğunu açıkladı.

LÜBNAN, İSRAİL'İN FİLİSTİN'DEKİ MÜLTECİ KAMPINI VURDUĞUNU İLERİ SÜRDÜ

Öte yandan Lübnan medyası, İsrail ordusunun hava saldırısına ilişkin bilgi paylaştı. Buna göre, Lübnan’ın güneyinde yer alan Filistin mülteci kampı er-Reşadiye'nin yakınlarına İsrail tarafından hava saldırısı düzenlendiği ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.