SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail ordusu, Gazze'de BM'ye ait okulu vurdu

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 43. gününde, Cibaliye Mülteci Kampı'nda bulunan Birleşmiş Milletler'e ait bir okulun vurulduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsrail ordusu, Gazze'de BM'ye ait okulu vurdu

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusu ile Hamas güçleri arasında yaşanan çatışmaların ardından Filistinli sivillere yönelik yoğun saldırılar başladı. İsrail ordusu, bugün Gazze Şeridi'nde yerinden edilen sivillerin yer aldığı Cibaliye Mülteci Kampı'ndaki Birleşmiş Milletler'e bağlı El-Fahura Okulunu vurdu.

Birleşmiş Milletlere bağlı okula yönelik saldırıda, en az 50 sivil yaşamını yitirdi. Çok sayıda Filistinli sivilin sığındığı Cibaliye Mülteci Kampı'nda bulunan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) ait Fahura Okulu'na yerinden edilen sivillerin sığındığı biliniyor.

AMAÇ, FİLİSTİNLİ SİVİLLERİ GAZZE'DEN ÇIKARMAK

Filistin Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki sağlık ekipleri saldırının varlığını doğruladı. Filistin makamları, bu saldırının, savaşın Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Filistin varlığını sona erdirmeyi amaçladığını kanıtlar nitelikte olduğunu kaydetti. Açıklamada, "İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nde Filistinli sivillere yönelik art arda yaptığı toplu katliamları en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadesine yer verildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilisi, ayrıca aynı kompleks içinde farklı bir binaya yönelik saldırının olduğunu bildirdi. Bu saldırıda, aynı ailden 19'u çocuk 32 kişi yaşamını yitirdi. Diğer yandan, İsrail saldırısında çok kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirilirken, okul koridorlarında kalan cenazeleri çıkarmada büyük zorlukların yaşandığı aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.