SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail'in Gazze'deki hastaneye yönelik saldırısı nedeniyle BMGK acil toplandı

İsrail'in dün akşam Gazze'deki bir hastaneye saldırmasının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) bugün acil toplanma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsrail'in Gazze'deki hastaneye yönelik saldırısı nedeniyle BMGK acil toplandı

İsrail'in 17 Ekim 2023 tarihinde akşam saatlerinde Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısında aralarında çok sayıda çocuğun bulunduğu bin 300'e yakın sivil hayatını kaybetti. İsrail'in saldırısı; Arap Birliği, Türkiye ve dünya ülkelerinden sert tepki çekti. 

BMGK ACİL TOPLANDI

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, BM Güvenlik Konseyinin (BGMK), acil toplanacağı duyuruldu. Ayrıca saat 10.00'da başlayan oturumda, Brezilya'nın "insani duraklama" talep eden karar tasarısının oylamaya sunulacağı ifade edildi.

Rusya Federasyonu ve Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail'in saldırısının ardından BMGK'yı acil toplanmaya çağırmıştı. Öte yandan Filistin ve Arap Birliği (AB) 3 günlük yas ilan etti.

TÜRKİYE'DEN SERT AÇIKLAMA

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ise çirkin saldırıya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Bugün Gazze’de bir hastanenin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin bir infial duyuyor, bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz.

Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.