SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, işkence ederek göçmenleri orduya katılmaya zorluyor

Rus kolluk kuvvetleri alıkoyduğu göçmenleri aç tutarak ve fiziksel şiddet uygulayarak Ukrayna’daki savaşa gönderilmek üzere askerlik sözleşmesi imzalamaya zorluyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, işkence ederek göçmenleri orduya katılmaya zorluyor

Ukrayna’ya karşı açtığı savaşta büyük can kayıpları veren Rusya, cepheye yollayacak asker bulmak için farklı yollara başvuruyor. Rus yetkililerin, göçmenleri yiyecek ve su olmadan yasa dışı bir şekilde alıkoyduğu ve onları askerlik sözleşmesi imzalamaya zorlamak için fiziksel şiddet uyguladığı bildirildi.

Rus muhalif haber ajansı Okno, Rus kolluk kuvvetlerinin göçmenleri yasa dışı olarak alıkoyduğunu ve daha sonra onları aç bırakarak, darp ederek Ukrayna’daki savaşa gönderilmek üzere askerlik sözleşmesi imzalamaya zorladığını aktardı. Gazetecilere konuşan avukat ve insan hakları savunucuları, gözaltına alınan göçmenlerin neredeyse tamamının askerlik sözleşmesi imzalamayı kabul ettiğini anlattı. Ayrıca Rus yetkililerin, askerlik sözleşmesi imzalamadıkları takdirde yeni vatandaşlığa alınanları Rus vatandaşlığından çıkarmakla tehdit ettiğini ve göçmenlere askerlik hizmetini kabul etmeleri karşılığında vatandaşlık vaat ettiği aktarıldı.

Moskova yakınlarındaki Crocus Hall City konser salonuna düzenlenen terör saldırısından sonra göçmenlere yönelik baskıların arttığı kaydedildi.

Kremlin yönetimi, ordunun asker ihtiyaçlarını karşılamak için göçmenleri ve yeni vatandaşlığa alınan kişileri kullanmaya yönelik yasal adımlar atmaya devam ediyor. Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin, 29 Temmuz 2024 tarihinde Rus vatandaşlığı verilen kişilerin askeri kayıt altına alınmasını öngören yasa tasarısı hazırlama teklifinde bulundu.

Ayrıca Duma’da, yeni vatandaşlığa alınan Rus vatandaşlarının askerlik süresinin bir yıldan iki yıla çıkarılması ve zorunlu askerlik yaşının yükseltilmesine yönelik yasa değişiklikleri oylamaya çıkarılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.