SON DAKİKA
Hava Durumu

İran ile Çin arasında diplomatik kriz: İran, Çin'e nota verdi!

İran ve Çin arasındaki diplomatik kriz büyüor. İran Dışişleri Bakanlığı, Körfez adası sorunları nedeniyle Çin'in Tahran büyükelçisini çağırarak nota verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran ile Çin arasında diplomatik kriz: İran, Çin'e nota verdi!

İran ve Çin arasında yaşanan Basra Körfezi krizi bölgedeki tansiyonu yükseltti. Çin’in İran ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında hakimiyet tartışmasına neden olan Basra Körfezi’ndeki adalar konusunda taraf olması ve BAE hakimiyetini tanıyan bildiriyi imzalamasına İran'dan sert tepki gecikmedi.

ÇİN'İN TAHRAN BÜYÜKELÇİSİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından 2 Haziran 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Çin'in Tahran Büyükelçisi Cong Peiwu’nun bakanlığa çağrıldığı bildirildi. Açıklamada, “Çin yönetiminin BAE ile düzenlenen toplantı sonrası yayınlanan ortak bildiride bir kez daha adalar konusundaki asılsız iddiaları desteklemesi kabul edilemez. Sınırlara karşılıklı saygı ve toprak bütünlüğünün korunması iki ülke ilişkilerinin temelini oluşturmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

"ÇİN BU KONUDAKİ TUTUMUNU REVİZE ETMELİ"

İran Devlet medyası ise konuya ilişkin,"İran Dışişleri Bakanlığı, bu üç adanın ülkenin ebedi toprağı olduğunu vurguladı ve Çin'in bu konudaki tutumunu revize etmesini bekliyoruz" ifadelerini kullanarak Çin'e tepki gösterdi.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.