SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazeteci Aydın Taş'ın aramızdan ayrılışının üzerinden iki yıl geçti

Türk dünyası ve Kırım sevdalısı, gazeteci Aydın Taş'ın aramızdan ayrılışının üzerinden iki yıl geçti. Kırım Haber Ajansı (QHA) Türkiye İrtibat Bürosu Müdürü ve Türkçe Yayın Yönetmeni gazeteci Aydın Taş, vefatının 2. yıldönümünde rahmetle anılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2023 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2023 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gazeteci Aydın Taş'ın aramızdan ayrılışının üzerinden iki yıl geçti

Türkiye'de özellikle Türk dünyasına ve Kırım Tatarlarına yönelik faaliyetleriyle tanınan Türk gazeteci Aydın Taş, vefatının ikinci yıldönümünde saygı, özlem ve rahmetle anılıyor.

Vefatının iki yılı geride kalırken Kırım Haber Ajansı (QHA) Türkiye İrtibat Bürosu Müdürü ve Türkçe Yayın Yönetmeni Gazeteci Aydın Taş'ın mesleğine olan tutkusu, azmi, Türk dünyasının dertleri ile ilgili çabaları hafızalardaki yerini koruyor.  Kırım ve Türk dünyası üzerine yaptığı yayınlar ve çalışmaları ile tanınan ve büyük ilgi uyandıran Aydın Taş, bundan tam iki yıl önce zamansız bir şekilde aramızdan ayrılmıştı. Vatan Kırım ve güncel gelişmeler hakkında yaptığı "Kırım Saati" ve çeşitli yayınları ile gönüllerde taht kurmuştu. Gazeteci Aydın Taş, aynı zamanda Türk Milliyetçisi kimliğiyle de öne çıkıyordu.

GAZETECİ AYDIN TAŞ KİMDİR?

1981 doğumlu Aydın Taş, Doğu Akdeniz Üniversitesinden mezun oldu. Milliyet Gazetesi, Halk TV, Kırım Haber Ajansı gibi birçok medya kuruluşunda görev aldı. Kurduğu Kurultay Gazetesi ile tüm Türk dünyasına ulaşmıştı. 2018’den beri Kırım Haber Ajansı’nda (QHA) Türkçe Yayın Yönetmenliği yapıyordu. Bir kız ve bir erkek iki çocuk babasıydı. Taş, 10 Ağustos 2021 tarihinde Ayvalık'ta son yolculuğuna uğurlanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.