SON DAKİKA
Hava Durumu

G7 Zirvesinde dışişleri bakanlarından Çin'e tepki!

G7 dışişleri bakanları, Çin'e Tayvan Boğazı ve tartışmalı Güney Çin Denizi'ndeki agresif eylemleri nedeniyle tepki gösterdi ve Çin'i uluslararası düzeni bozmaya çalıştığı için eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2023 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2023 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
G7 Zirvesinde dışişleri bakanlarından Çin'e tepki!

Japonya'da bir araya gelen G7 ülkeleri dışişleri bakanları, ilk toplantılarında Çin ile ilişkileri masaya yatırdı. Japonya'nın Karuizawa beldesinde bir araya gelen yetkililer, 3 günlük zirve sonrası ortak bildiri yayımladı.

Bildiride, Çin'e Tayvan Boğazı ve tartışmalı Güney Çin Denizi'ndeki agresif eylemleri nedeniyle tepki gösterildi. Uluslararası düzeni bozmaya çalıştığı gerekçesiyle eleştirildi.

ÇİN'İN GÜNEY ÇİN DENİZİNDE HAK İDDİASINDA YASAL DAYANAK YOK

Ayrıca, Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki geniş çaplı deniz iddialarının yasal bir dayanağı olmadığı yinelendi. Çin yönetimi, bölgedeki militarizasyon faaliyetlerine karşı açıkça uyarıldı. Çin'in Tayvan politikası ile ilgili, G7'nin temel duruşunda bir değişiklik olmadığı vurgulandı. Çin'in tehdit, zorlama, sindirme ve güç kullanmaktan vazgeçmesi talep edildi. Çin'in nükleer cephaneliğini hızla genişletmesine yönelik kaygılara işaret edilen bildiride, Doğu ve Güney Çin Denizi'ndeki ortama yönelik ciddi endişeler bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.