SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa, Ermenistan'a CAESAR topçu sistemleri satacak

Fransa ve Ermenistan arasında askeri iş birliği artıyor. Ermenistan’ı silahlandırmaktan vazgeçmeyen Fransa, bu sefer CAESAR topçu sistemleri sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2024 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2024 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa, Ermenistan'a CAESAR topçu sistemleri satacak

Kafkasya'da söz sahibi olmak isteyen Fransa, Ermenistan'ı silahlandırmaya ve Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki diplomatik anlaşmazlığı körüklemeye devam ediyor.

Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan, Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecorne ile görüşmek üzere 17 Haziran 2024 tarihinde Fransa’ya gitti. Görüşmede Ermenistan ile Fransa arasındaki savunma iş birliğinin mevcut durumu ele alındı. Ermenistan Savunma Bakanlığı ile Fransız askeri-sanayi şirketi KNDS arasında askeri-teknik iş birliği anlaşması imzalandı.

Ermenistan’ı silahlandırmaya devam eden Fransa anlaşma kapsamında CAESAR topçu sistemlerini tedarik edecek.

Fransa Savunma Bakanı Lecornu konuya ilişkin "Ermenistan'la savunma ilişkilerimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. CAESAR topçu sisteminin satın alınmasına ilişkin sözleşmenin imzalanmasıyla yeni ve önemli bir başlangıç." açıklamasında bulundu.

FRANSA, ERMENİSTAN'A SİLAH TEDARİKİ SAĞLAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI 

Fransa Senatosu Başkanı Gerard Larchet, 14 Temmuz 2023 tarihinde Ermenistan Meclis Başkanı Alen Simonyan ile görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından skandal bir açıklamada bulunmuştu.

Başkan Larchet, “Ermenistan ile Dağlık Karabağ'ı birbirine bağlayan Laçin Koridoru'nun derhal açılmasını ve Fransa'nın, Ermenistan'ın güvenliğini sağlamak için silah tedarik etmeyi hızlandırmasını talep ediyorum.” demişti.

Azerbaycan ise Fransa’nın Ermenistan’a yönelik silah sevkiyatını kınayarak tepkisini ortaya koymuştu. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade yaptığı yazılı açıklamada, "Fransa'nın Ermenistan'a saldırı özelliğine sahip Bastion zırhlı personel taşıyıcı göndermesini kınıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.