SON DAKİKA
Hava Durumu

Estonya: Rusya 10 yıl içinde Batı ülkelerine saldırabilir

Estonya Dış İstihbarat Teşkilatı Başkanı Kaupo Rosin, Rusya'nın Avrupa ülkelerine karşı saldırı hazırlığında olduğuna dikkat çekti. Rosin, ülkelerin savunmaya hazırlıklı olmaları için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Estonya: Rusya 10 yıl içinde Batı ülkelerine saldırabilir

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı başlatılan işgal girişiminin ikinci yılı dolmak üzereyken Rusya, gözünü Batı'ya çevirdi. Batı'nın yaptırımlarına karşı tehdit unsuru haline gelen Vladimir Putin idaresindeki Rusya'nın bir sonraki hamlesi Batılı ülkeler olabilir.

"RUSYA SON 10 YIL İÇİNDE BATI ÜLKELERİNE SALDIRABİLİR"

Estonya Dış İstihbarat Teşkilatı Başkanı Kaupo Rosin, Rusya'nın 10 yıl içerisinde Batılı ülkelerle savaşmaya hazırlandığını ifade etti. Rosin bu kapsamda, Avrupa ülkelerinin olası Rus saldırısına savunmaya hazırlıklı olmaları için çağrıda bulundu. Estonya'nın ulusal güvenlik tehlikesine dikkat çeken Rosin gazetecilere verdiği demeçte, "Rusya uzun vadeli bir çatışma yolunu seçti. Ve Kremlin muhtemelen önümüzdeki on yıl içinde NATO ile olası bir çatışmayı bekliyor" dedi.

Rosin, Rus askerlerinin halihazırda Ukrayna'da konuşlandığını bu yüzden Avrupa ülkelerine uzun vadede saldırabileceğini söyledi. Rosin konuşmasında, "Hazırlıklı olmazsak, askeri bir Rus saldırısı olasılığı, herhangi bir hazırlık yapılmamasına göre çok daha yüksek olacaktır" ifadesine yer verdi.

Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı işgal etmesinin ardından Baltık ülkeleri askeri harcamalarını yüzde 2'ye çıkarmış, NATO ise üye sayısını artırmıştı. Bu kapsamda son NATO üyesi ülke, Rusya'ya sınır kapılarını kapatan Finlandiya oldu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.