SON DAKİKA
Hava Durumu

Estonya Başbakanı Kallas: Rusya'nın tutuklama emrinden korkmuyoruz

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Münih Güvenlik Konferansı'nda, Vladimir Putin idaresindeki Rusya'nın tutuklama tehdidinden korkmadığını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Estonya Başbakanı Kallas: Rusya'nın tutuklama emrinden korkmuyoruz

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Rusya'nın 18 Şubat 2024'teki tutuklama tehdidine karşılık yanıt verdi. Başbakan Kallas, Vladimir Putin idaresindeki Rusya'nın, tutuklama emrinden korkmadığını dile getirdi. 

ESTONYA BAŞBAKANI: RUSYA'NIN TUTUKLAMA EMRİNDEN KORKMUYORUZ

Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyesi olan Estonya'nın Ukrayna'ya yönelik desteğinin devam edeceğini bildiren Kallas, Moskova'yı eleştirmekten geri durmadı. Herhangi bir tedirginlik hissetmediğini ifade eden Kallas, Münih Güvenlik Konferansı'nda Birleşik Krallık basın servisi Reuters'a verdiği demeçte, "Bu şaşırtıcı bir şey değil ve korkmuyoruz" dedi. Ayrıca konfernastaki oturumda konuşma yapan Kallas, "Emperyalist hedeflerinden gerçekten vazgeçmemiş bir parya devletle her zamanki gibi herhangi bir ilişkinin olabileceğini düşünmüyorum. Eğer bu dersi almazsak ve saldırı suçlarını kovuşturmazsak, savaş suçları devam edecek" ifadelerini kullandı. 

Rusya, 13 Şubat 2024 tarihinde Estonya'nın Sovyetler Birliği anıtlarını kaldırması nedeniyle Kallas'ı arananlar listesine eklemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.