SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermenistan savaşa mı hazırlanıyor?

Ermenistan Maliye Bakanı Vahe Hovhannisyan, 2025 yılında harcamaların yüzde 55,8'inin savunma sektörüne yönlendirileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermenistan savaşa mı hazırlanıyor?

Ermenistan Maliye Bakanı Vahe Hovhannisyan, 28 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşen Ulusal Meclis daimi komitelerinin ortak toplantısında ele alınan 2025 yılı devlet bütçesi ön görüşmesinde konuştu.

Bakan Hovhannisyan, sermaye harcamalarının yüzde 55,8'inin savunma sektörüne yönlendirileceğini açıkladı. Bakan, gelecek yılın devlet bütçesinde savunma sektörü harcamalarının  664,7 milyar Ermenistan dramı olacağını belirtti. Bakanın açıklamasına göre; 2025 yılındaki savunma harcamaları, 2024 yılı devlet bütçesinin savunma için belirlediği harcamaların yüzde 20'sini aşacak ve harcamalar GSYİH'nın yüzde 6'sını oluşturacak. Bu oran 2024 yılıyla karşılaştırıldığında 0,7 puan daha yüksek olacak.

AB ERMENİSTAN'A ASKERΠALANDA KULLANMASI İÇİN YARDIM SAĞLAMIŞTI

22 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında; Ermenistan’a yapılacak askeri yardım konusu ele alınarak Ermenistan Silahlı Kuvvetlerini desteklemek amacıyla Avrupa Barış Aracı (APF) kapsamında 10 milyon avro değerinde bir yardım tedbirinin kabul edilmişti. AB'nin 10 milyon avroluk bu yardımı, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin lojistik kapasitesini güçlendirmeyi ve kriz ve acil durumlarda sivillerin korunmasının iyileştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktaydı.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV, ERMENİ DESTEKÇİLERİNİ UYARMIŞTI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 23 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşen 7. Dönem Azerbaycan Milli Meclisinin ilk oturumunda konuşmuş ve konuşmasında Ermenistan hükûmetinin sınır bölgelerini güçlendirdiğini ifade etmişti. Aliyev "Ermenistan'dan her an bir provokasyon beklenebilir. Ermenistan hem silahlanıyor hem de bazı büyük devletlerle ortak tatbikatlar yapıyor. Batılı ülkelerden Ermenistan'a silah ve mühimmat gönderiliyor. Yani bazı Batılı ülkelerin Ermenistan'ı aleyhimize çevirme planları ortadadır. Elbette onları Ermeni halkı ilgilendirmiyor. Onlar için Ermeni halkı, Azerbaycan'ı sürekli baskı altında tutmak, Azerbaycan'a ve diğer komşularına tehdit kaynağı oluşturmak ve böylece kendi çıkarlarını güvence altına almak için sadece bir araçtır." açıklamasında bulunarak Ermenistan'ın Batı tarafından silahlandırıldığına dikkat çekmişti. "Ermenistan'ı silahlandıranlar, bundan sonra yaşanacak olayların doğrudan sorumlusu olacaklarını bilmelidirler." ifadelerini kullanan Aliyev, Ermenistan'ı destekleyen ülkeleri uyarmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.