SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermenistan'ın NATO Zirvesi'ne katılması Rusya'yı üzdü

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın ABD'nin Başkenti Vaşington'da tertip edilen NATO Zirvesi'ne katılımından "üzüntü duyduğunu" açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermenistan'ın NATO Zirvesi'ne katılması Rusya'yı üzdü

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Galuzin, Rusya'nın Ermenistan'ın Washington'daki NATO Zirvesi'ne katılmasından büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

"BU DURUM ÜZÜNTÜ VERİCİ OLMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR"

Kremlin'e bağlı Rus propaganda basını RIA Novosti haber ajansının gündeme taşıdığı habere göre, Mikhail Galuzin, "Erivan'ın Rusya'nın stratejik yenilgisini hedefleyenlerle iş birliğini derinleştirerek Güney Kafkasya'daki durumu ciddi şekilde istikrarsızlaştırma ve kendi güvenliğine kendi elleriyle zarar verme riskini aldığını" iddia etti.

"Ermenistan'daki deneyimli uzmanların ve siyasetçilerin bu tür aceleci adımların olası sonuçlarını anladıklarına inanıyorum." diyen Galuzin, "Ermenistan, özellikle NATO standartlarının uygulanması, silah satın alınması veya ortak eğitim faaliyetleri yürütülmesi açısından NATO veya ittifakın münferit üyeleriyle iş birliğini arttırmayı tercih ediyor. Vaşington'da düzenlenen bu askeri-politik bloğun zirvesine katılmaktan bahsetmiyorum bile... Bu durum son derece üzüntü verici olmaktan başka bir şey değildir." şeklinde konuşru.

Galuzin ayrıca, Ermenistan'ın Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) üyesi olmaya devam ettiğini, savunma ve savunma teknolojisi sektörlerinde çok sayıda ikili anlaşmaya taraf olduğunu belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.