SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermenistan'dan Putin'e gözdağı: Roma Statüsü onaylanacak

Ermenistan, yakında Roma Statüsü'nü onaylayacağını duyurdu. Roma Statüsü kararı, Putin'in Ermenistan topraklarına girdiği durumda Uluslararası Ceza Mahkemesinin kararı gereği yakalanacağı anlamına geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2023 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2023 01:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermenistan'dan Putin'e gözdağı: Roma Statüsü onaylanacak

Rusya ile Ermenistan arasındaki gerginlikte önemli bir adım daha atıldı. Ermenistan merkezli haber ajansı Armenpress, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın, Uluslararası Ceza Mahkemesinin Roma Statüsü'nü onaylayacağını açıkladı. Bu karar, Putin'in Ermenistan topraklarına girdiği durumda Uluslararası Ceza Mahkemesinin kararı gereği yakalanacağı anlamına geliyor.

ERMENİSTAN'DAN RUSYA'YA YÖNELİK ÖNEMLİ ADIM

Paşinyan, “Hükumet Roma Statüsü'nü parlamentoya gönderdi, benim görüşüme göre ve milletvekillerimizin desteğiyle Roma Statüsü tamamen onaylanacak ve bu durum Ermeni-Rus ilişkileriyle değil güvenlik sorunuyla ilgili” ifadelerini kullandı.

Ermeni hükumeti, 1 Eylül 2023 tarihinde Roma Statüsü’nü onaylanmak üzere parlamentoya gönderdi. Kısa süre sonra Ermenistan Parlamento Başkanı Alen Simonyan, ülkenin 1998 yılında imzaladığı anlaşmanın onaylanacağını duyurdu. Simonyan, "Ülkemize karşı savaş suçları işlendi ve işleniyor. Bizim bu onaya ihtiyacımız var, ülkemizin buna ihtiyacı var" dedi.

ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİNDEN PUTİN HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Ukrayna'da işlenen suçlara ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, Mart 2023'te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Alekseyevna Lvova-Belova hakkında savaş suçu gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldı. UCM Başsavcısı Karim Khan, söz konusu kararın ömür boyu işleyeceğini belirtti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.