SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermenistan Büyükelçisi, ülkesinin Rusya'ya güvenini yineledi

Ermenistan'ın Rusya Büyükelçisi Vagarşak Arutyunyan, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün Ermenistan için hala önemli olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2023 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2023 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermenistan Büyükelçisi, ülkesinin Rusya'ya güvenini yineledi

Ermenistan'ın Rusya Büyükelçisi Vagarşak Arutyunyan, Ermenistan yönetiminin, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) misyonunu, Azerbaycan sınırına yerleştirmeyi reddetmediğini söyledi.

Arutyunyan, ”Devletler arası ilişkilerde tartışılan ve çözüm bulunan bazı konular olabileceğini biliyorsunuz. KGAÖ gözlemcilerine gelince, hiç kimse KGAÖ gözlemcilerinden vazgeçmedi. KGAÖ Genel Sekreteri’nin bölgeye yaptığı ziyaretin ardından Erivan'da imzalanması gereken belge, Ermeni tarafı belgeyi sonuçlandırmak istediği için imzalanamadı. Bu belge revize ediliyor" dedi.

KGAÖ İLE BU İSTİKRARSIZ DÖNEMDE İLİŞKİLERİMİZ DERİNLEŞECEK!

Arutyunyan, bazı Ermeni siyaset bilimcilerin ve muhaliflerin, Başbakan Nikol Paşinyan hükumetinin, Ermenistan'ın KGAÖ'den çıkışına hazırlık yaptığına ilişkin açıklamalarını da yalanladı. Büyükelçi, KGAÖ’den ayrılma konusuna ilişkin, “Devletler arasındaki ilişkilerin 90'larda imzalanan anlaşmalarla belirlenmesi ve 90'larda imzalanan bu anlaşmaların bugün bile büyüyerek devam etmesi anlamında bu tür yaklaşımlar veya görüşler gerçekle örtüşmüyor. Liderlerimiz arasında görüşmeler olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Başbakanımız (Nikol Paşinyan) için KGAÖ’den ayrılma söz konusu değil, aksine bu istikrarsız dönemde ilişkilerimiz derinleşecek.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.