SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermenistan askerleri eğitimden kaçıyor!

Ermenistan’da ordu içinde itaatsizlik fiilleri görülmeye başladı. Ermeni gazeteci Voskan Sarkisyan, Ermeni askerlerin devlet yönetimine karşı güvensizlik duyduğunu işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermenistan askerleri eğitimden kaçıyor!

Ermenistan’da askerler içinde motivasyon düşüklüğü devam ediyor. Ermeni gazeteci Voskan Sarkisyan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Tavuş bölgesindeki askerlerin, tatbikata katılmak istemediğini yazdı. 

ERMENİ ASKERLER EĞİTİME KATILMAK İSTEMİYOR

Gazeteci Sarkisyan, "Tavuş vilayetinde 25 günlük askeri eğitim başladı. Askerler Nikol Paşinyan'a, yetkililere, Savunma Bakanlığına ve Genelkurmay'a karşı güvensizlik duyuyor ve bu eğitim kamplarına katılmak istemiyor. Askeri yetkililer, diğerlerine ders olması için eğitim kampına katılmayı reddeden bazılarının yargılanmasını bile önerdi” dedi.

İKİNCİ KARABAĞ SAVAŞI'NDA 11 BİN ASKER FİRAR ETTİ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın eşi Anna Akopyan, 1 Nisan 2023'te yaptığı bir konuşmada, savaş sırasında Ermeni ordusundan 11 bin askerin firar ettiğini söylemişti. Akopyan, “44 gün süren savaş sırasında 'anavatanı' savunmak için gönüllüler çağrıldığında, çoğu kişi bu çağrıya uymadı. Savaş sırasında 11 bin firarimiz vardı" demişti.

ANNA AKOPYAN'DAN İTİRAF ÜSTÜNE İTİRAF!

Akopyan, Ermenistan’da savaş sırasında Ermeni ordusuna bağlı subay ve askerlerin, Azerbaycan ordusuna bilgi aktardığının ve şu anda bununla ilgili çok sayıda dava olduğunun altını çizmişti. Anna Akopyan’ın bu itirafı, Ermeni basını tarafından tepkiyle karşılandı. Ermeni basını, Anna Akopyan’ı Ermeni ordusunu itibarsızlaştırmakla suçladı. Basın, Akopyan'ın Azerbaycan için çalışan "yabancı ajan" olduğunu iddia etti.

Ermenistan’da bulunan Soruşturma Komitesi, İkinci Karabağ Savaşı esnasında Ermenistan ordusundan 11 bin askerin firar ettiğini 2022 yılında bir raporda açıkladı. Firarilere yönelik 17 binden fazla dava açıldığı bilgisi paylaşılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.