SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermenilerden Lübnan'daki Azerbaycan Büyükelçiliğine çirkin saldırı!

Ermeni teröristler, Azerbaycan'ın Lübnan'daki büyükelçiliğine patlayıcı madde ve boya şişeleriyle saldırı düzenledi. Azerbaycan, saldırganlara gereken cevabın verilmesi için Lübnan Dışişleri Bakanlığına nota gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2023 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2023 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermenilerden Lübnan'daki Azerbaycan Büyükelçiliğine çirkin saldırı!

Azerbaycan'ın Beyrut Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup Ermeni provokatör, büyükelçilik binasına saldırdı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından edinilen bilgilere göre; 50 Ermeni asıllı terörist, bugün büyükelçilik binasının çitlerini kırarak içinde boya ve patlayıcı madde bulunan şişeleri binaya fırlattı. 

ERMENİLERDEN ÇİRKİN PROVOKASYON!

Bir saldırgan tarafından kaydedilen görüntülerde, provokatörlerin Ermeni bayraklarıyla binaya şişe ve benzeri maddeler fırlattığı görüldü. Sloganlar ve pankartlarla büyükelçiliğin kapısına tırmanan maskeli kişiler kolluk kuvvetleri gelmeden olay yerinden uzaklaştı. 

LÜBNAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA NOTA!

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı olayda yaralanan bir personelin bulunmadığını bildirdi. Bakanlık tarafından saldırıdan sorumlu olanların tutuklanması ve gerekli cezai işlemlerin yapılması amacıyla Lübnan Dışişleri Bakanlığına nota verildiği ifade edildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Diplomatik misyonların korunmasından sorumlu teşkilata olayın haber verilmesi üzerine kolluk kuvvetleri olay yerine geldi ancak bu sırada provokatörler bölgeden uzaklaşmayı başardı. Büyükelçiliğe yapılan bu saldırıyla ilgili suçluların tespit edilmesi ve tutuklanması amacıyla Lübnan Dışişleri Bakanlığı'na konuyla ilgili nota sunuldu ve ilgili tedbirler uygulanmaya başlandı" bilgisi verildi.

Olaya ilişkin soruşturma sürerken, büyükelçilik binasındaki güvenlik tedbirleri sıkılaştırıldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.