SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Ne Gazze'de ne de Ukrayna'da artık daha fazla masum insanın kanı akmasın istiyoruz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda Filistin ile İsrail arasında çıkan çatışmalara değindi. Erdoğan, tarafları itidalli davranmaya ve bölgedeki çatışmaya bir an önce son vermeye çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan: Ne Gazze'de ne de Ukrayna'da artık daha fazla masum insanın kanı akmasın istiyoruz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Ekim 2023 tarihinde katıldığı Ak Parti TBMM Grup Toplantısı'nda Filistin ile İsrail arasında çıkan çatışmalara değindi. Son günlerde Filistin ve İsrail topraklarında yaşanan, Golan Tepeleri'ne yayılma eğilimi gösteren gelişmeleri takip ettiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem terörle mücadelede hem de bölgedeki tüm savaş ve çatışmalardaki tavırlarının açık olduğunu vurguladı.

"NE GAZZE'DE NE İSRAİL'DE NE SURİYE'DE NE DE UKRAYNA'DA ARTIK ÇOCUKLAR, SİVİLLER, MASUM İNSANLAR ÖLMESİN"

Tarafları itidalli davranmaya ve bölgedeki çatışmaya bir an önce son vermeye çağıran Erdoğan, "Ne Gazze'de ne İsrail'de ne Suriye'de ne Ukrayna'da artık çocuklar, siviller, masum insanlar ölmesin, daha fazla kan akmasın istiyoruz. Bu son hadiselerle birlikte 'Dünya beşten büyüktür' ifadesiyle dile getirdiğimiz tespitimizin ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha gördük. İnşallah bundan sonra bu itirazımızı daha gür bir sedayla seslendireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"İSRAİL, DEVLET GİBİ DEĞİL ÖRGÜT GİBİ DAVRANIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sivillere yönelik hiçbir eylemi, sivil yerleşimleri hedef alan hiçbir saldırıyı doğru bulmadıklarının altını çizerek, "İsrail topraklarındaki sivillerin öldürülmesine açıkça karşı çıkıyoruz. Aynı şekilde, Gazze'deki masumların hiçbir ayrım gözetilmeden sürekli bombardımana maruz bırakılarak katledilmelerini de asla kabul etmiyoruz. Sivil yerleşimleri bombalamak, sivil insanları kasten öldürmek, bölgeye insani yardım getiren araçları engellemek, üstelik bütün bunları maharet gibi sunmaya kalkmak, devlet değil ancak örgüt refleksi olabilir. İsrail, devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa, sonunda örgüt gibi muamele görmeye başlayacağını unutmamalıdır" ifadelerini kullandı.

GAZZE ŞERİDİ'NDE İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMALARI

Gazze'de 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlatılan saldırılar sonucunda tansiyon yükseldi. Hamas silahlı örgütüne bağlı Kassam Tugayları, Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusu, saldırılara sert yanıt verdi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre İsrail'in saldırılarında 7 Ekimden bu yana bine yakın Filistin öldü. Ayrıca, 5 bin yakın Filistinli ise yaralandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.