SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünyaca ünlü yatırımcı uyardı: Çin'e yatırım yaparken dikkat edin!

Gelişen piyasa yatırımcısı milyarder Mark Mobius, Çin hükumetinin para çıkışını sınırlamaya çalıştığını belirterek, "Çin'e yatırım yaparken çok dikkatli olmak gerekir" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2023 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2023 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dünyaca ünlü yatırımcı uyardı: Çin'e yatırım yaparken dikkat edin!

Dünyaca ünlü finans uzmanı ve piyasa yatırımcısı milyarder Mark Mobius, önceki gün Hong Kong gazetesi Ming Pao’ya verdiği mülakatta bürokratik evrak işlediği nedeniyle 3 milyon yuanı çekmekte sorun yaşadığını bildirdi. Mobius, "Çin'e yatırım yaparken çok çok dikkatli olmak gerekir" ifadesini kullandı.

"KİŞİSEL OLARAK ETKİLENDİM"

Mobius, bir emlak satışı nedeniyle Şangay HSBC'den para transferi yapmak istediğini ancak Çin hükumetinin kısıtlayıcı politikasından dolayı yatırımdan kazandığı meblağı yurt dışına çıkaramadığını belirtti. Mobius, "Şangay'da HSBC'de bir hesabım olduğu için kişisel olarak etkilendim. Paramı çekemiyorum. Hükumet ülke dışına para akışını kısıtlıyor" dedi.

KISITLAMALAR ESKİ DÖNEMDEN TAMAMEN FARKLI

Öte yandan, Ekonomis Dergisinde yer alan habere göre, para transferinin detayları açıklanmamış olsa da Çin'de diğer yerli ve yabancı yatırımcıların da benzer sorunları yaşadığı ifade edildi. Çin'in yatırımcılara koyduğu kısıtlamanın, eski Çinli lider Deng Xiaoping döneminden tamamen farklı ve çok katı bir şekilde ilerlediği belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.