SON DAKİKA
Hava Durumu

Dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen kâr Ukrayna'ya nasıl gidecek?

ABD Hazine Bakanlığından üst düzey bir yetkili Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya gönderilecek olan finansman için yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen kâr Ukrayna'ya nasıl gidecek?

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine karşı geniş çaplı işgal girişimini ve topyekûn saldırılarını sürdüren Rusya, Batılı ülkelerin ekonomik yaptırımlarına takılı kaldı. Ukrayna müttefiki ülkeler, Vladimir Putin idaresindeki Rusya'ya karşı yüzünü dönerek Rus oligark ve yetkililerin banka hesaplarını dondurdu. 

UKRAYNA'YA ÖNDEN ÖDEME YAPILABİLİR Mİ?

ABD ve G7 ülkeleri tarafından alınan karar neticesinde, dondurulmuş Rus varlıkları Ukrayna'nın savunmasında kullanılacak. ABD Hazine Bakanlığı Uluslararası Finanstan Sorumlu Sekreter Yardımcısı Brent Neiman, alınan kararlarda ilerleme kaydedildiğini ve bununla birlikte Ukrayna'ya sağlanan fonun artırılması yönünde görüşmeler yapıldığını söyledi. Neiman, "Bir olasılık, Ukrayna'ya kısa vadede yardım etmek için önemli miktarda ön borç vermek ve bu kredinin geri ödemesini gelecekteki kâr akışına bağlamak olabilir." önerisinde bulundu. 

BU SENE UKRAYNA'YA 50 MİLYAR DOLAR TEDARİK EDİLECEK

ABD, buna bağlı olarak Ukrayna'ya bu yıl sağlanması beklenen 50 milyar dolar finansman için G7 ortaklarına çağrıda bulunuyor. ABD Hazine Bakanlığına bağlı çalışan bir başka yetkili ise teknik sorunların olduğunu ve seçeneklerin hala değerlendirme aşamasında olduğunu dile getirdi. 

Ayrıca dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen kârın yaklaşık 3 ile 5 milyar dolar değerinde olduğunu belirten ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, gelecek hafta G7 ortaklarıyla bu konuyu masaya yatıracaklarını duyurdu. 

G7 ÜLKELERİ

G7 ülkeleri; ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşuyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.