SON DAKİKA
Hava Durumu

Rehine takası sonrasında kritik Erdoğan-Biden görüşmesi!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile 1 Ağustos 2024 tarihinde telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rehine takası sonrasında kritik Erdoğan-Biden görüşmesi!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan-Biden görüşmesinde Türkiye ile ABD ikili ilişkileri, Gazze meselesi, Türkiye'de gerçekleştirilen rehine takası, bölgesel ve küresel gelişmelerin ele alındığı kaydedildi.

BIDEN’DAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

ABD Başkanı Joe Biden, 1 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşen rehine takasının sorunsuz bir biçimde gerçekleşmesi için gösterdiği çaba sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Erdoğan, Türkiye ve ABD ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi için Türkiye'nin elinden geleni yaptığını ve buna devam edeceğini belirtti.

"İSRAİL, GAZZE’DEKİ ATEŞİ BÜTÜN BÖLGEYE YAYMAK İÇİN ÇALIŞIYOR"

Ayrıca açıklamada İsrail’in savaşı bölgeye yaymak istediğine dikkat çekilerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan; Netanyahu yönetiminin ateşkes ve barış istemediğini her adımda gösterdiğini, ABD Temsilciler Meclisindeki görüntülerin Türkiye ve dünyada derin hayal kırıklığı oluşturduğunu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye düzenlenen suikastin ateşkes çabalarına ağır darbe indirdiğini, İsrail’in Gazze’deki ateşi bütün bölgeye yaymak için çalıştığını vurguladı.”  ifadeleri kullanıldı.

ANKARA'DA ABD-RUSYA MAHKÛM TAKASI!

ABD ve Rusya arasındaki mahkûm takası konusunda geniş çaplı bir anlaşmaya varılmış ve Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından koordine edilen takas dün Türkiye'nin başkenti Ankara'da gerçekleştirilmişti.

Rusya ile ABD arasında varılan anlaşma çerçevesinde aralarında Almanya, Slovenya ve Belarus’tan toplamda 26 mahkûm serbest bırakılmıştı.

MİT tarafından yapılan açıklamada, "Son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonunda teşkilatımız büyük bir arabuluculuk rolü üstlenmiştir." ifadesi yer almıştı. Türkiye, iki ülke arasında gerçekleştirilen mahkûm takasına öncülük ederek bir kez daha arabuluculuk rolünü dünya kamuoyuna göstermiş oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.