SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, dün Dolmabahçe Ofisi'nde görüşme yaptı. Görüşmede, İsveç'in NATO üyeliği, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya NATO desteği ve Kosova'ya Türk askerinin gönderilmesi konu başlıkları müzakere edildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. 3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlama törenine katılmak üzere Türkiye'ye gelen Stoltenberg, Ankara'daki törene katılmıştı.

İstanbul'da bir saat süren ikili görüşme basına kapalı olarak yapıldı. Görüşmede; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve NATO yetkilileri de hazır bulundu.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ, UKRAYNA'YA NATO'NUN GÜÇLÜ DESTEĞİ VE KOSOVA

Erdoğan ve Stoltenberg'in görüşmesinde; İsveç'in NATO'ya üyeliği, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya NATO'nun güçlü desteği ve Kosova'da yaşanan şiddet olayları karşısında NATO'nun isteği üzerine Türkiye'nin bölgeye asker göndermesi hususları ele alındı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, kabulün ardından yapılan basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gelecek ay Ukrayna'ya savunma desteği için planlanan Vilnius Zirvesi kapsamında görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi. Ayrıca, NATO'nun Ukrayna'ya güçlü desteğini, caydırıcılık ve savunmanın daha da güçlendirilmesi için atılacak adımları müzakere ettiklerini ifade etti.

Öte yandan, görüşme neticesinde Stoltenberg, İsveç, Türkiye ve NATO'nun 12 Haziran'da bir araya geleceğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.