SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hain terör saldırısına ilişkin açıklama

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine 23 Ekim 2024 tarihinde terör saldırısı gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 20:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hain terör saldırısına ilişkin açıklama

TUSAŞ'ın (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş) Ankara'nın Kahramankazan yerleşkesindeki giriş kapısında toplamda 3 patlama meydana geldi. TUSAŞ’a yönelik terör saldırısı sonucunda 4 kişi şehit olurken 14 kişi yaralandı. 3 yaralanının durumunun ise ağır olduğu bildirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Ekim 2024 tarihinde TUSAŞ'a yapılan terör saldırısı hakkında soruşturma başlattı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan yaşanan saldırıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı, Ülkemizin bekasını, huzurunu, 'Tam Bağımsız Türkiye' idealimizin timsali savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır. Milletimiz bilsin ki Türkiye'ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, terör örgütü, şer odağı emellerine ulaşamayacak. Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir.  Kalleş terör eyleminde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

4 ŞEHİT, 14 YARALI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Yerlikaya 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bakan, “Saldırıda maalesef 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, resmi kaynaklardan yapılacak olan açıklamaları dikkate alma konusunda vatandaşları uyardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.