SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Kırım Temsilcisi Elvin Kadırov, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile Kırım Tatar siyasi tutsaklar konusunu görüştü

Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Temsilcisi Elvin Kadırov, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu ziyaret etti. Ziyarette Rus işgalciler tarafından Kırım'da haksız yere alıkonulan siyasi tutsaklar görüşüldü.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Kırım Temsilcisi Elvin Kadırov, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile Kırım Tatar siyasi tutsaklar konusunu görüştü

Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Temsilcisi Elvin Kadırov, 29 Temmuz 2024 tarihinde başkent Ankara'da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu ziyaret etti. Toplantıda Türkiye’nin Özbekistan Hazine ve Maliye Müşaviri Halit Burak Topçu, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Şube Müdürü Fatih Topaktaş, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı çalışanı Ferit Koçak yer aldı.

Görüşmede Rus işgali altındaki Kırım'da haksız yere alıkonulan siyasi tutsaklar ele alındı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu görüşmede Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini vurguladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye;Ukrayna'nın Kırım dahil toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını desteklediğini her ortamda en üst düzeyde kesin bir dille ifade etmektedir.

Ukrayna, Rusya ve bölge halklarının zararına olan bu savaş ve Gazze’de devam eden siyonist işgal ve soykırımın devam ediyor olması, tüm dünyayı ve insanlığı büyük bir tehdit ile karşı karşıya bırakmıştır.

Ukrayna-Rusya Savaşı'nda yangına körükle giden ve soykırımcı bebek katili siyonist Netanyahu‘yu meclislerinde ayakta alkışlayanlar başta olmak üzere diğer destekçilerin tamamı tüm insanlığı etkileyen bu faciaların baş aktörleri olup tüm iyi insanların ve kendi halklarının vicdanınlarında mahkumdurlar.

HASTA SİYASİ TUTSAKLARIN RUS ESARETİNDEN KURTARILMASI KONUŞULDU

Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Kırım Temsilcisi Kadırov ise görüşmeye ilişkin olarak Kırım Haber Ajansına (QHA) bilgi verdi. Topçu'nun hem Kırım Tatarlarına hem de Ukrainlere tam destek verdiğini vurgulayan Kadırov, özellikle hasta olan siyasi tutsakların Rus esaretinden kurtarılmasını ele aldıklarını kaydetti. Kadırov, "Tofik Abdulgaziyev, Amet Süleymanov ve Irina Daniloviç gibi 3 isim aynı problemi yaşıyor. Bu konuda Türkiye Başombudsmanının (Şeref Malkoç) desteği çok büyük. Ancak maalesef Rusya bu konuda adım atmıyor." dedi.

"NARİMAN CELAL'İN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASI BİZE UMUT KAPILARI AÇIYOR"

Kadırov, hasta olan siyasi tutsakların serbest bırakılmasının her iki ülke açısından da çok önemli olduğunu belirtti. Kadırov, "Biz bugün konuşuyoruz ve bütün dünya biliyor. Yarın hasta siyasi tutsaklar hayatını kaybetse ne cevap verecekler? Dünya ne söyleyecek? Bu zulüm devam edecek mi?" ifadelerini kullandı. 28 Haziran 2024 tarihinde Kırım Tatar Milli Meclis (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal'in serbest bırakılmasına işaret eden Kadırov, "Nariman Celal'in özgürlüğe kavuşması bize umut kapılarını açıyor." dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.