SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin Savunma Bakanı Şangfu'dan Rusya'ya destek ziyareti!

Rus yanlısı kimliğiyle bilinen Çin Savunma Bakanı Li Şangfu, resmi ziyaret kapsamında 6 günlüğüne Moskova'ya gidiyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2023 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2023 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin Savunma Bakanı Şangfu'dan Rusya'ya destek ziyareti!

Çin Halk Cumhuriyeti Savunma Bakanı Li Şangfu, işgalci Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı işgali girişiminden bu yana ilk kez Putin'e destek için 6 günlüğüne Rusya ve Belarus'a gidecek.

RUS YANLISI BAKANDAN 6 GÜNLÜK ZİYARET

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Wu Qian'ın dün yaptığı açıklamada, "Devlet Müşaviri ve Savunma Bakanı Li Şangfu, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Belarus Savunma Bakanı Viktor Khrenin'in daveti üzerine, 14-19 Ağustos tarihleri arasında 11. Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Rusya'ya gidecek ve Belarus'u ziyaret edecek” ifadeleri kullanıldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, gazetecilere verdiği demeçte, "Bakan çeşitli konularda farklı şekillerde stratejik iletişimi güçlendirmek için Rusya ve Belarus'a gidiyor" dedi. Sözcü, Çin ve Rusya arasında "kullanışlı işbirliğine" vurgu yaptı.

ÇİN, PUTİN'E DOLAYLI YOLLARDAN ASKERİ DESTEK SUNUYOR

Çin, stratejik müttefiki Rusya ile yakın bağlarını sürdürürken kendisini Ukrayna savaşında tarafsız bir ülke olarak konumlandırmaya çalışıyor. Pekin ayrıca Ukrayna’daki topyekun savaşın başlamasından bu yana Putin'e diplomatik, mali ve dolaylı yollardan askeri destek sunmaya devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.