SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, Rusya’ya İHA ve çok sayıda askeri teçhizat gönderdi

Çin’in, işgalci ve saldırgan devlet Rusya’ya askeri desteği devam ediyor. Çin, Rusya'ya helikopter, insansız hava aracı ve metal teslim etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2023 08:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2023 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, Rusya’ya İHA ve çok sayıda askeri teçhizat gönderdi

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekun işgal girişiminde Çin her ne kadar tarafız olduğunu iddia etse de Batılı devletlerin elde ettiği belgelerde Çin'in, Rusya'ya yüksek seviyede askeri yardım sağladığına dair bulgular ortaya çıkmıştı. The Telegraph'ın 20 Ağustos 2023 tarihli  araştırmasında Çin'in Rusya'ya helikopter, insansız hava aracı ve metal teslim ettiğini, Rus şirketlerinin füze sistemleri, kompakt ekipmanlar ve bombardıman uçakları dahil Çin'den on binlerce askeri sevkiyat aldığını ortaya çıkardı.

ÇİN İLE RUSYA ARASINDAKİ TİCARET BU YIL 200 MİLYAR DOLARI AŞTI

Çin ile Rusya arasındaki ticaretin bu yıl 200 milyar doları aşarak yeni bir rekor kırdığı kaydedilen araştırmada, askeri alanda kullanılabilecek mal ihracatının geçen yılın Haziran ayından bu yılın aynı dönemine kadar üç kat daha fazla arttığı bildirildi. Molfar Global araştırma kuruluşuna göre ise savaştan iki ay önce Çinli Shantou Honghu Plastics Şirketi, Rusya'ya bin adet insansız hava aracı gönderdi. Öte yandan bu şirketin, sosyal medya ve web sitesinde kendisini çocuk oyuncakları toptancısı olarak faturalandırdığı öğrenildi.

ÇİN VE RUSYA ARASINDAKİ BÜYÜYEN TİCARET

Araştırmaya göre 2022'nin başından 2023'ün ilk çeyreğine kadar Çinli firmalar, 50'den fazla Rus firmasına optik boru gönderdi. Bu yöndeki ithalat 2022'de bir önceki yıla göre neredeyse iki katına çıkarak 2.5 milyon doları buldu.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.