SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, kaybolan iki savunma bakanını yolsuzluktan ihraç etti

Çin yönetimi eski savunma bakanlarından Li Şangfu ve Wei Fenghe'nin yolsuzluktan yargılandığını ve Çin Komünist Partisinden (ÇKP) ihraç edilmek üzere askerî savcılığa sevk edildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, kaybolan iki savunma bakanını yolsuzluktan ihraç etti

Çin'de kayıp devlet görevlileri ihraç edilmeye başladı. Çin'in bir önceki Dışişleri Bakanı Qin Gang'dan sonra bu kez de Çin Ulusal Savunma Bakanlarından Li Şangfu ve Wei Fenghe'nin yolsuzluktan yargılandığı ve Çin Komünist Partisinden (ÇKP) ihraç edilmek üzere askerî savcılığa sevk edildiği öğrenildi.

SİYASİ VE ÖRGÜTSEL DİSİPLİNİ İHLAL ETME SUÇU

ÇKP Siyasi Bürosu tarafından 27 Haziran 2024 tarihinde konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada iki bakanın yolsuzluk suçlamalarının yanı sıra rüşvet aldığı, başkaları için çıkar sağladığı, siyasi ve örgütsel disiplini ihlal ettiği bildirildi.

"Lİ ŞANGFU ASIL GÖREVİNE İHANET ETTİ"

Ayrıca, "Partinin ve ordunun kıdemli bir lider kadrosu olarak, Li Şangfu asıl görevine ihanet etti. Parti Merkez Komitesi ve Merkez Askeri Komisyonu'nun güvenine ihanet etti, parti davasına ve ulusal savunmaya büyük zarar verdi" ifadeleri kullanıldı. 

SORUŞTURMA SÜRECİNDE OLDUĞU İÇİN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Li Şangfu en son 29 Ağustos 2023 tarihinde Pekin'de katıldığı Çin-Afrika Forumu'ndan sonra kamuoyu önüne çıkmamıştı. Pekin ise konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmamıştı. Asia Nikkei haber servisinin 12 Eylül 2023 tarihinde aktardığına göre Li Şangfu'nun, görevden alındığı ve soruşturma sürecinde olduğu için gözaltında olduğu kaydedilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.