SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'in insan hakları ihlaline karşı ABD ve Japonya'dan ortak çalışma

ABD'li ve Japonyalı yetkililer, Çin’in insan hakları ihlalleri konusunda ortak çalışma yürütecek yeni bir grup oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2023 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2023 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin'in insan hakları ihlaline karşı ABD ve Japonya'dan ortak çalışma

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Japonya, tedarik zincirindeki insan hakları ihlalleri konularında bir çalışma grubu oluşturmak için bir araya geldi. Voice Of America (VOA) haberine göre ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ve Japonya'nın Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yasutoshi Nishimura 6 Ocak'ta tedarik zincirinde insan haklarını ve uluslararası çalışma standartlarını teşvik etmek için bir mutabakat imzaladı. Anlaşmanın ardından Çin’in insan hakları ihlalleri konusunda ortak çalışma yürütecek yeni bir grup oluşturulduğu duyuruldu.

MUTABAKAT ABD VE JAPONYA İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRECEK

ABD Ticaret Temsilciliği Ofisinden yapılan açıklamada, ABD-Japonya ticaret ortaklığı temel alınarak oluşturulan görev gücünün, işçi haklarını korumak ve tedarik zincirinde zorla çalıştırmayı önlemek için iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendireceği ve Çin’in insan hakları ihlallerini engellemeyecek somut adımların atılması hususunda önem arz ettiği ifade ediliyor.

Edinilen bilgilere göre yeni oluşturulan görev gücüne; ABD Ticaret Temsilciliği, Dışişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, İç Güvenlik Bakanlığı, Gümrük ve Sınır Koruma Bakanlığı ve diğer pek çok önemli devlet kurumları destek sağlayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.