SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, genç savaş uçağı pilotları arıyor: Yaklaşan savaşa hazırlık mı?

Çin, hava ve deniz kuvvetlerini güçlendirmek için düğmeye bastı. Pekin yönetimi, savaş uçağı pilotluğu ve uçak gemisi kaptanlığı için lisansüstü öğrenci alımı başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2023 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2023 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, genç savaş uçağı pilotları arıyor: Yaklaşan savaşa hazırlık mı?

Çin, hava ve deniz birliklerini güçlendirmek amacıyla yeni bir strateji geliştirdi. Savaş uçağı pilotluğu ve uçak gemisi kaptanlığı için lisansüstü öğrenci alımı başlattı.

ÇİN'İN YAKLAŞAN SAVAŞ İÇİN YENİ STRATEJİSİ Mİ?

Çin, bir taraftan savaş gemilerinden savaş uçaklarına ordu yapısını yükseltirken, diğer yandan da orduyu gençleştirmeyi hedefliyor. Çin'in devlet kontrolündeki sosyal medya platformu WeChat platformuna, 21 Eylül 2023 tarihinde reklam veren Çin Halk Kurtuluş Ordusu, Çin'in büyüyen uçak gemisi filosu da dahil olmak üzere gemilerde uçak pilotluğu yapmak için eğitim almak isteyen mühendislik fakültesinde lisans derecesine sahip ve 26 yaşın altında genç öğrencileri aradığını bildirdi.

ADAYLARIN TEMİZ BİR "SİYASİ GEÇMİŞİ" OLMASI GEREKİYOR!

Çin ordusunun verdiği ilanda, "Yüksek kaliteli askeri yeteneğe duyulan ihtiyaç her geçen gün daha da zorunlu hale geliyor. Donanmanın misyon ve görevleri genişlemeye devam ediyor. Donanmanın stratejik değişim hızı artıyor" ifadelerini kullandı. İlana göre adayların temiz bir "siyasi geçmişi" olan erkekler olması ve hiçbir hukuki ve siyasi geçmişinin olmaması gerekiyor.

DAHA ÖNCE BAŞVURULAR 20 YAŞIN ALTINDAKİ LİSE MEZUNLARIYLA SINIRLIYDI

Daha önce savaş uçağı pilotluğu ve uçak gemisi personeli için 20 yaşın altındaki lise mezunlarıyla sınırlı olan başvurular ilk kez 26 yaşa yükseltildi. Eğitim, üç ila dört yıllık havacılık teorisi çalışmalarını ve uygulamalı uçuş eğitimini içeriyor. Başarılı olan adaylar kendileri ve yakın aileleri için ücretsiz tıbbi bakımın yanı sıra devlet tarafından sağlanan barınma hakkına da sahip oluyor. Çin, 2035 yılına kadar askeri kuvvetlerini modernize etmeyi hedefliyor.

ÇİN-TAYVAN SAVAŞI

Analizciler ise Çin'in bu yeni stratejisini olası Çin ve Tayvan savaşı öncesi bir hazırlık olarak değerlendiriyor. Çin ayrıca ekonomisini derinden sarsan ve her geçen gün artan genç işsizlik rakamlarını düşürmeyi amaçlıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.