SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin futbolu şokta: Japonya'ya 7-0'lık tarihi mağlubiyet

Çin, 2026 Dünya Kupası Asya Elemeleri maçında Japonya'ya 7-0 yenilerek büyük bir hezimet yaşadı. Bu sonuç, Çin'in Dünya Kupası elemeleri tarihindeki en ağır yenilgisi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin futbolu şokta: Japonya'ya 7-0'lık tarihi mağlubiyet

Dünya Kupası Asya Elemeleri C Grubu ilk maçında Japonya, gol bombardımanına tuttuğu Çin'i 7-0'lık skorla mağlup etti. Çin, 6 Eylül 2024 tarihinde Japonya'nın Saitama şehrinde Japonya'ya karşı aldığı 7-0'lık mağlubiyet sonrasında büyük bir şok yaşadı.

Ev sahibi ekibin golleri 12' Endo, 45+2 Mitoma, 52' ve 58' Minamino, 87' Maeda ve 90+5 Kubo'dan geldi.

ÇİN'E JAPONYA'DAN SPORDA DARBE

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, bir gün Çin'in Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmasını ve hatta kazanmasını istemişti. Ancak bu hedef, Japonya karşısındaki bu zor maçtan sonra daha da uzak bir hayal haline geldi. Daha önce yalnızca 2002'de Dünya Kupası'na katılabilen Çin, bu yenilgiyle büyük bir darbe aldı.

ÇİN FUTBOLU DİBİ GÖRDÜ

Oriental Sports Daily, Çin futbolunun bu mağlubiyetten sonra "uçuruma düştüğü" ve "çökmüş" bir durumda olduğunu belirtti. Öte yandan Çin'in Hırvat teknik direktörü Branko Ivankovic'in "yetersizliği" bu hezimette önemli bir etken olarak gösterildi.

"90 DAKİKA BOYUNCA JAPON KALECİNİN YÜZÜNÜ BİLE GÖREMEDİK"

Saitama'daki maç, Çin'in X'i olarak bilinen sosyal medya platformu Weibo'da geniş yankı uyandırdı. "Milli takım Japonya'ya 0-7 mağlup oldu" başlıklı etiket, cuma sabahı itibarıyla 480 milyon kez görüntülendi. Bir kullanıcı, "90 dakika boyunca Japon kalecinin yüzünü bile göremedik" derken, bir diğeri "Bu işe harcanan paranın bir anlamı kalmadı" dedi. Ayrıca eski milli takım oyuncusu Fan Zhiyi, "Yetenek farkı yüzünden kaybetmek anlaşılabilir. Ancak bu şekilde kaybetmek, futbolseverler için kabul edilemez" şeklinde bir açıklama yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.