SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin bankaları, işgalci Rusya'ya milyarlarca dolar kredi veriyor!

Çin bankaları, maddi açıdan zor durumda kalan işgalci Rusya'ya can suyu vermeye devam ediyor ve maddi açıdan destek oluyor. Çin bankaları, Rusya'ya milyarlarca dolar kredi sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2023 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2023 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin bankaları, işgalci Rusya'ya milyarlarca dolar kredi veriyor!

Çin bankaları, maddi açıdan zor durumda kalan işgalci Rusya'ya can suyu vermeye devam ediyor. Maddi açıdan destek olmayı sürdürüyor. Çin bankaları, Rusya'ya milyarlarca dolar kredi sağladı.

Ukrayna'nın Kıyiv Ekonomi Okulu tarafından hazırlanan analiz verilerine göre; Çin'deki en büyük dört banka, Ukrayna'da Rus işgal girişiminin başlamasından bu yana Rusya'nın bankacılık sektöründeki boşluğu doldurmaya çalıştığını bildirdi.

ÇİN DEVLET KONTROLÜNDEKİ BANKALARDAN RUSYA'YA DESTEK

Okulun yaptığı analizde, 2022'nin başında Çin devlet kontrolündeki Bank of China Ltd., Industrial & Commercial Bank of China Ltd., China Construction Bank Corp ve Çin Ziraat Bankası Ltd. Şti. bankalarının işgalci Rusya'ya verdiği kredilerin toplam 2.2 milyar dolar seviyesindeyken; son 14 ayda bu seviyenin 10 milyar dolara çıktığı kaydedildi.

ÇİN'İN AMACI YAPTIRIMLARI DELMEK

Verileri derleyen Kıyiv Ekonomi Okulu Geliştirme Direktör Yardımcısı Andriy Onopriyenko, "Çin bankalarının Rus bankalarına ve kredi kuruluşlarına sağladığı yardımlar dolar ve avro, yerine Çin yuanı ile yapılıyor. Bu durum, yaptırımları delmeyi amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.