SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, ABD ile savaşa mı hazırlanıyor?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) istihbaratına göre Çin, ABD ile aktif olarak savaşa hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2023 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2023 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, ABD ile savaşa mı hazırlanıyor?

ABD'nin önceki başkanı Donald Trump'ın eski danışmanı John Bolton, 21 Eylül 2023 tarihinde The Telegraph gazetesine verdiği röportajda, Çin'in, ABD ile aktif olarak savaşa hazırlanmakta olduğunu bildirdi.

"ÇİN'İN ÖZELLİKLE ABD İLE SAVAŞA HAZIRLANDIĞI DOĞRU"

Bolton demecinde, ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Frank Kendall'ın Çin tehdidine ilişkin yakın zamanda yaptığı şu açıklamayı hatırlatarak, " 'Gerçek niyetlerinin ne olduğunu söyleyemem. Ancak Çin'in özellikle ABD ile savaşa hazırlandığı doğru' diyor Kendall. Çin'in bu tehdidi sadece askeri meselelerle sınırlı değil siyaset ve ekonomiyi de kapsıyor. Geçtiğimiz on yılda bu tehdidin çeşitli şekillerde olduğunu fark ettik. Birçok durumda saldırının boyutunu hafife aldık" ifadelerini kullandı.

"ÇİN ONLARCA YILDIR BATI'YA KARŞI EKONOMİK SAVAŞ YÜRÜTÜYOR"

Avrupa'nın Çin pazarına artan bağımlılığı, eski Beyaz Saray danışmanını endişelendiren tehditler arasında yer alıyor. Bolton, "Gerçek şu ki Çin onlarca yıldır Batı'ya karşı ekonomik savaş yürütüyor. Fikri mülkiyet haklarını çalıyor, önemli iç pazarları dış rekabetten ayırmak için Batı'nın açıklığından yararlanıyor" dedi.

"ÇİN'E KARŞI ÖZGÜR DÜNYANIN ORTAK EYLEM STRATEJİSİ OLUŞTURULMALI"

Bolton ayrıca Çin'e karşı özgür dünyanın ortak eylem stratejisi oluşturması gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda Çin ile işbirliğinden yana olan siyasetçileri ve iş adamlarını da sert bir dille eleştirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.