SON DAKİKA
Hava Durumu

BM'de gündem: Kuzey Kore askerî birlikleri

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Özel Siyasi İşlerden Sorumlu Büyükelçisi Robert Wood, Kuzey Kore’nin işgalci Rusya’ya yardım etmek için asker göndermesinin “tehlikeli ve son derece endişe verici bir gelişme” olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 23:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM'de gündem: Kuzey Kore askerî birlikleri

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Özel Siyasi İşlerden Sorumlu Büyükelçisi Robert Wood, BM Güvenlik Konseyinde gündeme ilişkin konuştu. Ukrayna'daki Rus saldırılarına değinen Büyükelçi Wood, Kuzey Kore’nin Rusya’ya yaptığı askerî yardımları “tehlikeli ve son derece endişe verici bir gelişme” olarak nitelendirdi.

Wood, “Görünüşe göre Putin, Rusları top yemi olarak işe almayı ne kadar zor buluyorsa, bu yasa dışı saldırıda Kuzey Kore Cumhuriyeti'ne güvenmeye de o kadar istekli olur” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Wood, Kuzey Kore’nin işgalci Rusya’ya yönelik olarak süregelen askerî yardımlarının sonuçlarının müttefiklerle ve ortaklarla konuşulduğunu da belirtti.

UKRAYNA'NIN BM DAİMİ TEMSİLCİSİ KRİTİK TARİHE İŞARET ETTİ

BM Güvenlik Konseyine katılan Ukrayna’nın BM Daimi Temsilcisi Sergiy Kıslıtsa (Sergiy Kyslytsya), Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın (Volodimir Zelenski) Kuzey Kore’nin Rusya’ya 10 bin asker gönderdiğine dair sözlerine atıfta bulunarak, “Bu birliklerin 1 Kasım’a kadar Ukrayna’ya karşı savaşa hazır olması bekleniyor” dedi.

Güney Kore yetkilileri de Kuzey Kore'nin, Ukrayna’da savaşmak üzere Rusya’nın Uzak Doğusundaki askerî üslere hâlihazırda bin 500 özel kuvvet asker gönderdiğini kaydetti.

Öte yandan Birleşik Krallık'ın BM Büyükelçisi Barbara Woodward ise Kuzey Kore’nin Rusya’ya asker göndermesinin “büyük olasılıkla” olduğunu söyledi.

"KUZEY KORE RUSYA'DAN ASKERÎ VEYA MALΠÖDEME BEKLİYOR"

Konu hakkında konuşan bir diğer isim ise Güney Kore’nin BM Büyükelçisi Joonkook Hwang oldu. Büyükelçi Hwang, “Kuzey Kore, asker katkısı karşılığında Moskova’dan cömert bir ödeme bekleyecek. Askerî veya malî yardım olabilir. Nükleer silahlarla ilgili bir teknoloji olabilir” yorumunda bulundu.

Bunlara rağmen Kremlin hükûmeti, Kuzey Kore’nin Ukrayna’ya karşı savaşıp savaşmayacağına dair olan bir soruyu yanıtlamayı reddetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.