SON DAKİKA
Hava Durumu

Blinken: Çin baskıcı bir rejime sahip!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur ve diğer Türk topluluklarına karşı uyguladığı politikasını eleştirerek, Çin rejimini baskıcı olarak tanımladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Blinken: Çin baskıcı bir rejime sahip!

Çin yönetimi işgal ettiği Doğu Türkistan'da senelerdir baskı ve zulüm politikasına devam ediyor. 2017 yılından bugüne kadar bölgede, Doğu Türkistanlılar toplama kamplarına alınarak asimilasyon ve soykırıma maruz kalıyor. ABD ise Çin yönetiminin Doğu Türkistan'da uygulamakta olduğu soykırım, baskı ve asimilasyon politikalarına karşı somut adımlar atmayı sürdürüyor. 

"BU RAPOR ÇİN SOYKIRIMI AÇIĞA ÇIKARIYOR"

ABD Dışişleri Bakanlığı 26 Haziran 2024 tarihinde "2023 Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu" yayımladı. Raporda, Çin hükûmeti rejiminin baskıcı olması yönüyle eleştirildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur ve diğer Türk topluluklarına karşı uyguladığı politikasını eleştirdi. Çin'in baskıcı bir rejime sahip olduğuna dikkat çeken Bakan Blinken, "Bu rapor aynı zamanda Çin hükûmetinin Uygur Müslümanlarına ve Doğu Türkistan'daki diğer etnik ve dini gruplara karşı devam eden insanlığa karşı suçlarını ve soykırımını açığa çıkarmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı. 

"DİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYOR"

Blinken ayrıca, "Dünyanın dört bir yanındaki insanlar aynı zamanda din özgürlüğünü korumak için çalışıyor. Çin'in Doğu Türkistan'daki çoğunluğu Müslüman olan Uygurlara ne yaptığı konusunda farkındalık yaratan Ruşen Abbas gibi aktivistler de var." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.