SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık Savunma Bakanı: Rusya’nın Karadeniz Filosunun yüzde 20’si yok oldu

Ukrayna, bugün Kırım’ın Kefe (Feodosiya) limanda demirleyen Rusya Karadeniz Filosuna ait bir büyük çıkarma gemisini vurdu. Birleşik Krallık Savunma Bakanı Rt Hon Grant Shapps söz konusu olaya ilişkin açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2023 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık Savunma Bakanı: Rusya’nın Karadeniz Filosunun yüzde 20’si yok oldu

Ukrayna, Kırım’ın Kefe (Feodosiya) limanda demirleyen Rusya Karadeniz Filosuna ait bir büyük çıkarma gemisini vurması üzerine Welwyn Hatfield Milletvekili ve Birleşik Krallık Savunma Bakanı Rt Hon Grant Shapps söz konusu olaya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.  

RUSYA'NIN KARADENİZ'DEKİ HAKİMİYETİNE ARTIK MEYDAN OKUNUYOR

Bakan Rt Hon Grant Shapps sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda “Putin'in donanmasının bu son yıkımı, Ukrayna savaşında bir çıkmaz olduğuna inananların yanıldıklarını gösteriyor! Son 4 ayda Rusya'nın Karadeniz Filosunun yüzde 20'sinin yok edildiğini fark etmediler. Rusya'nın Karadeniz'deki hâkimiyetine artık meydan okunuyor ve Birleşik Krallık ve Norveç liderliğindeki yeni Denizcilik Yeteneği Koalisyonu, Ukrayna'nın denizde kazanmasını sağlamaya yardımcı oluyor.” ifadelerini kullandı.

RUS GEMİSİ HAVADAN VURULDU

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kefe (Feodosiya) kentindeki limanda demirli şekilde duran Ropucha sınıfı Novoçerkassk savaş gemisinde şiddetli patlamalar meydana gelmişti. Ardından Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mıkola Oleşçuk, Ukrayna'nın Rusya'ya ait bir çıkarma gemisini vurduğunu duyurmuştu. Olesçuk yaptığı açıklamada, "Rusya'nın filosu azalıyor... Ukrayna Hava Kuvvetleri pilotlarına ve bu görevde yer alan herkese teşekkür ediyorum!" ifadelerini kullandı. Ukraynalı komutan ayrıca, işgalcilere geç olmadan Kırım’ı terk etme çağrısı yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.