SON DAKİKA
Hava Durumu

Biden: Çin ekonomisi uçurumun kenarında

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Jeo Biden, Çin ekonomisinin geleceğinin sıkıntılı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Biden: Çin ekonomisi uçurumun kenarında

ABD'deki başkanlık seçimleri yaklaşırken, ülkenin Çin ile olan rekabeti de artarak devam ediyor. Biden yönetimi, bu kapsamda Çin'den ABD'ye gelecek elektirikli araçlara yüzde 100 ek vergi getirmişti. 

ABD Başkanı Jeo Biden, 4 Haziran 2024 tarihinde Time Dergisinde yayımlanan röportajında Çin ekonomisi hakkında konuştu.

"UÇURUMUN KENARINDA OLAN BİR EKONOMİSİ VAR"

Biden röportajında Çin ekonomisinin azalan gücü ve küresel etkisine değinerek, Çin ekonomosinin uçurumun kenarında olduğunu söyledi. Biden, "Herkes bunun (Çin ekonomisi) hakkında konuşuyor. Çin'in ne kadar güçlü olduğu ve ne kadar güçlü olduklarını. Fakat Çin'in ekonomik geleceği daha kasvetli. (Çin) Nerede büyüyecek? Uçurumun kenarında olan bir ekonomisi var" ifadelerini kullandı. 

ÇİN'İN ABD'DEKİ BAŞKANLIK SEÇİMLERİNE MÜDAHELESİ KONUSU

Ayrıca Kuşak ve Yol Girişimi'nin "baş belası bir mezarlık girişimi" haline geldiğini belirten Biden, Çin'in ekonomik büyümesi yıllarca patlama yaşasa da COVID-19 salgınından bu yana büyümenin yavaşladığını kaydetti.

Biden Çin'in ABD'deki başkanlık seçimlerine müdahele konusu ile ilgili ise, "Orada müdahalenin devam ettiğine dair kanıtlar var. İçine girmeyeceğim, istihbarat açısından girmem gerektiğini sanmıyorum." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.