SON DAKİKA
Hava Durumu

Belarus, Rus nükleer tehdidinin ortağı mı?

Belarus Savunma Bakanı Korgeneral Viktor Khrenin, ülkesinin işgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekûn saldırısında başlattığı taktik nükleer silah tatbikatının ikinci aşamasında yer aldığını itiraf etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Belarus, Rus nükleer tehdidinin ortağı mı?

Vladimir Putin idaresindeki işgalci Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik olarak başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi 3. yılında devam ederken, nükleer bomba tehdidi gündemdeki sıcaklığını koruyor. Sivilleri ve kritik alt yapı tesislerini hedef alan Rusya'nın en büyük müttefiki Belarus da söz konusu nükleer tehdide ortak oldu.  

BELARUS NÜKLEER TATBİKATIN İKİNCİ AŞAMASINA EŞLİK ETTİ

Çekya merkezli basın servisi Radio Free Europe/ Radio Liberty'nin (RFERL) gündeme getirdiği habere göre Belarus Savunma Bakanı Korgeneral Viktor Khrenin,10 Haziran 2024 tarihinde YouTube platformundan yaptığı açıklamada ülkesinin Rusya'nın taktik nükleer silah konuşlandırma tatbikatlarının ikinci aşamasına eşlik ettiğini belirtti. Bakan Khrenin, bölgede güvenliği artırmayı ve garanti altına almayı amaçladıkları iddiasında bulunarak, egemen bir ülkenin toprak bütünlüğüne yönelik saldırganlık suçuna ortak olduğunu itiraf etti.

RUSYA TAKTİK NÜKLEER TATBİKATINA BAŞLAMIŞTI

Rusya Savunma Bakanlığı, 6 Mayıs 2024 tarihinde duyurduğu nükleer silahlarla askerî tatbikatın ilk aşamasına mayıs ayında başlamıştı. Rusya, nükleer tatbikatın ilk aşamasını 21 Mayıs 2024 tarihinde başlatarak, bir skandala imza atmıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.