SON DAKİKA
Hava Durumu

Dışişleri Bakanı Fidan bugün Rusya'ya gidiyor

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ikili ilişkiler ve BRICS+ Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere bugün Rusya'ya gidecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dışişleri Bakanı Fidan bugün Rusya'ya gidiyor

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Rusya Federasyonu'nu ziyaret edecek. Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen bilgide, Bakan Fidan'ın 10-11 Haziran'da başkent Moskova'da ikili ilişkilerde bulunacağı ve ardından Nijniy Novgorod'da gerçekleştirilecek olan BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında BRICS+ oturumuna katılacağı ifade edildi.

FİDAN UKRAYNA'DAKİ GENİŞ ÇAPLI İŞGAL GİRİŞİMİ ELE ALACAK

Ayrıca Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşecek olan Bakan Fidan, Ukrayna'ya yönelik geniş çaplı işgal girişimini, Güney Kafkasya, Gazze, Suriye ve Libya'daki son gelişmeleri masaya yatıracak. Fidan, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişiminin üçüncü yılında Türkiye'nin çatışmaların barışçıl yollarla sona erdirilmesi beklentisini bir kez daha yineleyecek. 

Bakan Fidan geçen haftaki Çin ziyaretinde Türkiye'nin; Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nden oluşan BRICS'e katılmak istediğini dile getirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.