SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği, 28 Mayıs Bağımsızlık Günü resepsiyonu verdi

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği, 26 Mayıs 2023 tarihinde Ankara'da, 28 Mayıs Bağımsızlık Günü dolayısıyla resepsiyon verdi. Resepsiyona; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, siyasiler ve yabancı misyon temsilcilerinden çok sayıda isim katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2023 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2023 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği, 28 Mayıs Bağımsızlık Günü resepsiyonu verdi

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği, Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 105. yılı şerefine 26 Mayıs 2023 tarihinde Ankara’da bir etkinlik düzenledi. Ankara'da verilen resepsiyon, hem 28 Mayıs Azerbaycan Bağımsızlık Günü hem de 26 Haziran Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Günü vesilesiyle yapıldı.

Büyükelçilik tarafından düzenlenen etkinlikte; Türkiye ve Azerbaycan devlet ve parlamento temsilcileri, Türkiye ve Azerbaycan ordusu personeli, Ankara'daki diplomatik teşkilat temsilcileri, ülke kamuoyunun tanınmış simaları, uluslararası kuruluş başkanları ve Azerbaycan diaspora temsilcileri hazır bulundu. Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov'un verdiği resepsiyon, Ankara JW Marriott Oteli’nde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile kuvvet komutanları tam kadro resepsiyona katıldı.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand ve İtalya ve Norveç'in Ankara büyükelçileri de davete katılanlar arasındaydı. 

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT DAVETLİLERE HİTAP ETTİ

Resepsiyonda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, konuşma gerçekleştirdi. Oktay konuşmasında, “Türk dünyasının büyük düşünürü İsmail Gaspıralı'nın "Dilde, fikirde ve işte birlik" ilkesini hatırlatarak şunları söyledi:

"Türkiye-Azerbaycan dayanışması her geçen gün daha da güçleniyor ve iki kardeş ülkenin ittifakı Şuşa yaptığı açıklamayla onayını buldu”

TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ BİRÇOK ALANDA GELİŞTİ

Türkiye ile Azerbaycan'ın dış politikadan savunma sanayisine, ekonomiden ticarete, ulaşımdan enerjiye, çevreden tarıma birçok alanda işbirliğini güçlendirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Karabağ'ın işgalden kurtarılmasını destekliyoruz. Ermenistan ve bölgenin canlanması ve istikrara kavuşturulması için aynı samimi desteği veriyoruz. Karabağ'ın Azerbaycan bayrağının dalgalandığı her noktasından işgal yıllarının izlerini silmeyi, onu tarihinin şanlı yıllarına geri döndürmeyi asli görevimiz olarak görüyoruz" dedi.

AZERBAYCAN’IN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ MEMMEDOV, BAĞIMSIZLIK TARİHİNİ ANLATTI

Ankara’da düzenlenen etkinlikte Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Azerbaycan’ın bağımsızlık mücadelesinde kat ettiği mesafeyi ve tarihi süreci anlattı.

Büyükelçi, konuşmasında Zengezur Koridoru’nun geçmesi planlanan toprakların da tarihi Azerbaycan topraklarının bir parçası olduğunu vurguladı. Büyükelçi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kaderi kaderimiz" sözlerini hatırlatarak, "Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan, sevinci de kederi de birlikte yaşamışlardır" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.