SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Kerim Valiyev Ankara'da

Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Kerim Valiyev, Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile görüşmek üzere resmi ziyaret kapsamında Ankara'ya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2023 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Kerim Valiyev Ankara'da

Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Kerim Valiyev, 11 Eylül 2023 tarihinde, Türkiye'ye resmi ziyaret kapsamında geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Metin Gürak’ın daveti üzerine gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Valiyev ile ordu komutanlıkları arasında bir dizi toplantı gerçekleştirilecek.

AZERBAYCAN GENELKURMAY BAŞKANI KERİM VALİYEV'İN İLK DURAĞI ANITKABİR

Ziyaret kapsamında Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Kerim Valiyev, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrini ziyaret etti. Azerbaycan heyeti, Mustafa Kemal Atatürk'ün mezarının önüne çelenk koydu.

İKİLİ GÖRÜŞMEDE, AZERBAYCAN VE TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ ÖNE ÇIKTI

Daha sonra Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Kerim Valiyev,  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile görüştü. Genelkurmay Başkanları toplantısı heyetlerin katılımıyla basına kapalı şekilde gerçekleştirildi.

Valiyev, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki stratejik ittifakın dostluk ve kardeşlik ilişkilerine dayandığını kaydetti. Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da genişletilmesi açısından bu tür toplantıların önemini vurguladı.

Kerim Valiyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in emriyle Azerbaycan ordusunun Türk modeline uyarlanması yönünde yapılan çalışmaları anlattı. İkili işbirliğinin başarılı bir şekilde gelişmesinin karşılıklı güven ve desteğe dayalı olduğu özellikle vurgulandı.

Toplantıda, Azerbaycan ile Türkiye arasında askeri işbirliğinin geleceği ve karşılıklı ilgi duyulan bir dizi konu hakkında ayrıntılı görüş alışverişinde bulunuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.