SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan’dan Ermenistan'a silah tedarik eden Fransa’ya sert tepki!

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Fransa’nın Ermenistan’a silah tedarik etmesini sert bir dille kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2023 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2023 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan’dan Ermenistan'a silah tedarik eden Fransa’ya sert tepki!

Kafkasya'da söz sahibi olmak isteyen Fransa, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki diplomatik anlaşmazlığı körüklemeye devam ediyor. Fransa, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne göz diken Ermenistan'a silah tedarik etmesi gündemdeki yerini korurken; çok sayıda Bastion zırhlı personel taşıyıcı aracını teslim etti. Teslimatın ardından Azerbaycan tarafından tepki gecikmedi. 

AZERBAYCAN, FRANSA'YI KINADI

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın Ermenistan'a yönelik geniş çaplı silah tedariğini kınadı. Azerbaycan Dışileri Bakanlığı Temsilcisi Ayhan Hacızade, "Fransa'nın Ermenistan'a Bastion zırhlı araçları göndermesini kınıyoruz. Kendisini bölgede uluslararası hukukun, barışın ve istikrarın savunucusu olarak konumlandıran Fransa'nın bu adımları, Bakü ile Erivan arasındaki ilişkileri normalleştirme çabalarını ciddi şekilde sorgulatmaktadır" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Hacızade, "Ermenistan ve Fransa, bölgedeki silahlanma ve militarizasyon politikasına son vermeli ve bu ülkeler, bölgede barış ve işbirliğinden başka alternatif olmadığını nihayet anlamalıdır" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.