SON DAKİKA
Hava Durumu

Asya Pasifik'te tansiyon yeniden yükseliyor: ABD'den Tayvan hamlesi

ABD, Tayvan ordusuna yaklaşık 228 milyon dolar değerindeki askerî yedek parça satışını onayladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Asya Pasifik'te tansiyon yeniden yükseliyor: ABD'den Tayvan hamlesi

ABD, Çin'in baskılarına rağmen Tayvan ordusunu desteklemeyi sürdürüyor. ABD Dışişleri Bakanlığı 16 Eylül 2024 tarihinde, Tayvan'a savaş uçağı ve ilgili ekipmanlara ait yedek parçaların onarımı, iadesi ve yeniden gönderilmesi de dahil olmak üzere, tahmini değeri 228 milyon ABD doları olan son silah satışını onayladı.

Tayvan silah satışının, Çin'in "gri bölge" ihlalleri karşısında Tayvan'ın hava kuvvetlerinin savaşa hazırlığını korumasına yardımcı olacağını bildirdi.

Son satış, ABD Başkanı Joe Biden döneminde Tayvan'a yapılan 16. silah satışı olarak tarihe geçti.

SİLAH SATIŞLARININ CAYDIRICILIĞI

Tayvan Milli Savunma Bakanlığının konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, “Çin Komünist Partisinin (ÇKP) normalleştirilmiş gri bölge ihlalleri, denizde ve hava sahasında eğitim alanını ve müdahale süresini kısıtladı. ABD tarafından satılması kararlaştırılan havacılık malzemelerinin ve yedek parçaların onarımı ve iadesi, savaşa hazırlığın korunmasına yardımcı olacaktır. Hava Kuvvetlerinin çeşitli uçak ekipmanlarının güvenliği için zaruridir." ifadelerine yer verildi.

ABD'DEN TAYVAN'A GÜVENCE

Tayvan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, duyuruyu memnuniyetle karşıladı ve ABD hükûmetine, Tayvan İlişkileri Yasası uyarınca Tayvan'a yönelik güvenlik taahhütlerini uygulamaya devam ettiği için teşekkür etti. Tayvan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bu, ABD hükûmetinin ülkemizin savunma yeteneklerini zenginleştirmeye yönelik yüksek düzeyde desteğini ve Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrara verdiği önemi gösteriyor." denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.