SON DAKİKA
Hava Durumu

Angeline Jolie, Nobel Barış Ödüllü Güney Azerbaycan Türkü Nergiz Mehemmedi ile görüştü

Dünyaca ünlü oyuncu, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin eski büyükelçisi Angelina Jolie, Güney Azerbaycan Türkü, Nobel Barış Ödüllü Nergiz Mehemmedi ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2023 21:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Angeline Jolie, Nobel Barış Ödüllü Güney Azerbaycan Türkü Nergiz Mehemmedi ile görüştü

Yağmur Filiz Şahin/QHA Ankara

Güney Azerbaycanlı insan hakları savunucusu, Nobel Barış Ödülü'ne sahip Nergiz Mehemmedi, hala İran'da tutuklu bulunuyor. Hollywood yıldızı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) eski büyükelçisi Angelina Jolie, sağlık sorunlarıyla boğuşan Mehemmedi ile telefon görüşmesi yaptı. 

"İRAN'IN GERÇEKLERİ SAKLAMASI FİZİKSEL ŞİDDETTEN DAHA ZOR"

ABD merkezli dergi TIME Magazine tarafından görüşmeye ilişkin paylaşılan bilgide, Mehemmedi'nin İran hükumetinin yalan ve ikiyüzlülüğe dayanması nedeniyle gerçekleri örtbas etmeye çalıştığını dile getirdi. Mehemmedi, İran hükumetinin gerçekleri saklamasının, fiziksel şiddet ve baskılardan daha korkutucu olduğunu belirtti.

Hollywood yıldızı Jolie görüşmede, zorunlu başörtüsünü reddettiği için öldürülen 16 yaşındaki Armita Garavand'ı ve İran'da baskı altındaki kadın ve kız çocukların mevcut durumunu Mehemmedi'ye sordu. Mehemmedi, Jolie'ye "Yetkililer, Armita Gravend'i öldürerek bize çocuklarımızı öldürebilecekleri ve bizi gerçekleri ve sorunlarımızı söylemekten mahrum bırakabilecekleri mesajını gönderdiler" dedi.

"KADIN VE ÇOCUKLAR TOPLUMUN DEĞİŞMESİNDE ETKİLİ GÜÇ"

Tutuklu Mehmmedi, kadın ve çocukların toplumun değişiminde etkili güçler olduğunu belirtti. Geleceğe dair umutlu olduğunu vurgulayan Mehemmedi, son dönemde İran halkının İslam Cumhuriyeti'ne karşı zor da olsa zafer elde ettiğini bildirdi. 

Tahran'daki Evin Hapishanesi'nde tutulan insan hakları savunucusu Mehemmedi, 10 yıl 8 ay hapis ve 154 kırbaç cezasına çarptırıldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.