SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD: Rusya ile Kuzey Kore arasındaki askeri işbirliği dünyayı tehdit ediyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya ile Kuzey Kore arasındaki askeri işbirliğinin dünya için tehdit oluşturduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2023 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD: Rusya ile Kuzey Kore arasındaki askeri işbirliği dünyayı tehdit ediyor

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, 26 Eylül 2023 tarihinde katıldığı ABD-Güney Kore ilişkileriyle ilgili yıllık forumda, Rusya ile Kuzey Kore arasındaki askeri işbirliğinin dünya için tehdit oluşturduğunu bildirdi. 

"MÜTTEFİKLERLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ"

Bakan Blinken forumda yaptığı konuşmasında, "Rusya-Kuzey Kore askeri işbirliğinin küresel barış ve güvenliği tehdit ettiği tehlikeli yolları göstermek için diğer ortaklar ve müttefiklerle birlikte çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

RUSYA, KUZEY KORE'DEN YARDIM İSTİYOR

Ayrıca Blinken, Rusya'nın aktif olarak ekipman, malzeme ve askeri teknoloji aradığını belirterek, Kuzey Kore'den füze programlarını güçlendirmek ve geliştirmek için yardım istediğini kaydetti.

GÜNEY KORE UYARMIŞTI

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, bu ayın ortasında Rusya'yı ziyaret ederek; Putin ile görüşmüş ve Rusya'daki birçok askeri tesiste inceleme yapmıştı. 20 Eylül 2023 tarihinde Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Seok-yol, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda dünya liderlerini, Kuzey Kore ile Rusya arasındaki bu tehlikeli temaslar konusunda uyarmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.