SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Rusya'dan uranyum ithalatını yasaklayan yasayı kabul etti

ABD Kongresi Temsilciler Meclisi, nükleer enerji için Rusya'dan uranyum ithalatını yasaklayan bir yasa tasarısını kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2023 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2023 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Rusya'dan uranyum ithalatını yasaklayan yasayı kabul etti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi Temsilciler Meclisi, nükleer enerji için Rusya'dan uranyum ithalatını yasaklayan bir yasa tasarısını kabul etti. ABD merkezli basın kuruluşu The Hills, tasarının iki parti tarafından da onaylandığını bildirdi.

TASARI, 90 GÜN SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Ancak tasarıda başka uranyum kaynağı olmaması veya Rusya'dan uranyum tedariğinin ABD'nin "ulusal çıkarına" uygun olması durumunda yasağın kaldırılmasının mümkün olduğu bildirildi. Dünyanın önde gelen basın kuruluşu Bloomberg'e göre tasarının artık Senato tarafından onaylanması ve Başkan Joe Biden tarafından imzalanması gerekiyor. Tasarı, 90 gün sonra yürürlüğe girecek.

RUS URANYUMU, ABD'NİN URANYUM ENERJİSİNİN YÜZDE 12'SİNİ OLUŞTURUYOR

ABD Enerji Bilgi İdaresinin istatistiklerine göre Rus uranyumu, ülkeye ithal edilen tüm uranyumun yüzde 12'sini oluşturuyordu. Rusya, tedarikçiler arasında Kanada ve Kazakistan'ın ardından üçüncü sırada yer aldı. Bloomberg, Rus uranyumunun yasaklanması nedeniyle bu tür yakıtların fiyatlarının yüzde 20 oranında artabileceğini öngörüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.