SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'nin eski Avrupa Komutanı Hodges'ten Ukrayna-Rusya Savaşı'na ilişkin önemli açıklama!

ABD'nin eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı olan Ben Hodges, "Rusya Ukrayna'yı savaş meydanında kesinlikle yenemez." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 21:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 21:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'nin eski Avrupa Komutanı Hodges'ten Ukrayna-Rusya Savaşı'na ilişkin önemli açıklama!

Eski ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı emekli Korgeneral Ben Hodges, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak yürüttüğü topyekûn saldırı ve işgal girişimiyle ilgili önemli açıklamada bulundu.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR GÖRÜNMÜYOR"

Batı'nın Kiev'e yardım etmeye devam ettiği sürece, Rus işgal güçlerinin Ukrayna'yı düşüremeyeceğini belirten Korgeneral Ben Hodges, "Batı şu anda sağladığımız mütevazı miktarları bile sağlamaya devam ettiği sürece Rusya'nın Ukrayna'yı savaştan çıkarma kabiliyetine sahip olmadığının bir süredir açık olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Kursk bölgesinde yürüttüğü sınır ötesi operasyonu da değerlendiren Hodges, askerî operasyonun Rusya'nın savunma ve sanayi kompleksi ile ordusundaki önemli zayıflıkları ortaya çıkardığını kaydetti.

Hodges, Rus endüstrisinin ordunun mevcut ihtiyaçlarını karşılayamadığını ve bu nedenle Moskova Çin, İran ve Kuzey Kore'den gelen malzemelere bel bağlamak zorunda kaldığını vurgulayarak, “Bu sürdürülebilir bir seviye gibi görünmüyor.” yorumunda bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.