SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD medyası, Ermenistan'ın Karabağ'daki provokasyonlarına dikkat çekti

ABD merkezli haber kuruluşu News Blaze, Ermenistan'ın Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçılar eliyle Azerbaycan'a yönelik provokasyon girişimlerini gündem getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2023 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD medyası, Ermenistan'ın Karabağ'daki provokasyonlarına dikkat çekti

ABD merkezli haber kuruluşu News Blaze, Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde yaşayan ayrılıkçı Ermenilere insani yardım sağlanması meselesi etrafında yarattığı yapay ajitasyona ilişkin bir analiz haber yayımladı. ABD Azerbaycan Kültür Fonu Başkanı, Gazeteci Nurit Grainger tarafından kaleme alınan yazıda, Ermenistan'ın işgalci olduğu ve Azerbaycan'ın topraklarının işgal altında olduğu tüm gerçekleriyle bir kez daha ABD'li okurların dikkatine sunuldu.

ERMENİSTAN, BÖLGEDE BARIŞI ENGELLİYOR!

Analiz haberde, Azerbaycan’ın 32 yıl önce Sovyet-komünist boyunduruğundan bağımsızlığını kazanarak Güney Kafkasya bölgesinin lider devleti olmayı arzulayan bir ülke olduğu vurgulandı. Ancak uluslararası hukuka uygun olarak ata topraklarını Ermenistan'ın yasa dışı işgalinden kurtaran Azerbaycan'ın, bölgede yaşayan Ermeni ayrılıkçılarla sorununu henüz çözemediği ve nihai hedef olan kuruluş amacına ulaşamadığı vurgulandı.

Nurit Grainger, bölgede barışın sağlanamama nedenini açıklarken, “Ermenistan'ın düşmanca ve olumsuz bir konumda kalmaya devam etmesi ve ordusunu Karabağ'dan çekmemesi, insani yardım bahanesiyle bölgede gerilimi artırması, Azerbaycan'ın Karabağ'daki Ermenilere insani yardım ulaştırmasının önünde engel oluşturmasıdır” ifadelerini kullandı.

Yazar, bölgede barışın sağlanması için kararlı ve geri dönülmez adımlar atmayan tek tarafın Ermenistan olduğunu açıkça ifade etti. Grainger,  "Ermenistan, Azerbaycan'a karşı devam eden siyasi entrika ve provokasyonlarına son vermelidir. Barış görüşmelerine ve normalleşme konularına daha iyi bir zemin sağlayacak dostane bir ortam yaratılması adına, sert söylemlere ve zaman zaman şiddete yönelik girişimlere son verilmelidir” açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.