SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Ermenilerin Karabağ'daki sözde seçimini tanımıyor!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Ermenilerin Azerbaycan toprağı Karabağ'da düzenlediği sözde seçimleri tanımayacaklarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2023 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2023 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Ermenilerin Karabağ'daki sözde seçimini tanımıyor!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı tarafından, Azerbaycan toprağı Karabağ'da Ermeni güçler tarafından yapılan sözde seçim hakkında değerlendirme yapıldı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller basın toplantısında gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

ABD, KARABAĞ'DAKİ SÖZDE SEÇİM SONUÇLARINI TANIMIYOR!

Miller, ABD'nin Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözülmesine vurgu yaptığını belirtirken; Laçın Koridoru ve Ağdam yolunun açılması çağrısını tekrarladı. Ayrıca ABD'nin Ermeni güçleri tarafından yapılan sözde seçimi tanımayacağını bildiren Miller, "Daha önce de söylediğimiz üzere Karabağ bölgesini bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanımıyoruz. Bu nedenle sözde cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarını tanımıyoruz" dedi.

9 Eylül 2023 tarihinde Ermeni güçleri Azerbaycan toprağı Karabağ'da sözde seçimler düzenlemiş, Bakü yönetimi ise bu durumu "ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saldırı niteliğinde bir hareket" olarak nitelendirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.